Selvom Dansk Energi, der organiserer de danske fiberbredbåndsudbydere, er ærgerlig over MidtVest Bredbånds betalingsstandsning, får det ikke interesseorganisationen til at trække i håndbremsen.
Thomas Woldiderich, konsulent i Dansk Energi, mener, at der er tale om en kalkuleret risiko, når fiberselskaberne møder modgang i markedet i øjeblikket.
"Vi er naturligvis kede af, at et af vores medlemmer er gået i betalingsstandsning. Det koster at etablere en moderne infrastruktur, og det er ikke uden økonomisk risiko," siger han.
Aktie-analytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Bank påpegede tidligere, at el-selskaberne burde have forudset, at de gik ind på et meget svært marked.
Krise kunne ikke forudses
Det er Thomas Woldiderich dog ikke enig i. Han mener i stedet, at der er tale om en uforudset hård konsekvens af finanskrisen.
"Det ramler sammen med uro på finansmarkedet og den hårde konkurrence på bredbåndsmarkedet. Jeg ved ikke, hvor mange, der havde forudset det," siger Thomas Woldiderich.
Han påpeger, at selskaberne hele tiden har vidst, at milliardinvesteringen i nedgravningen af fiber ikke ville give pote fra den ene dag til den anden.
"Det her er jo ikke en forrentning, der kommer til at ske på to år. Det er på den lange bane, og det er selskaberne bevidste om," siger han.
Dansk Fiber: Politikerne skal på banen
Hos Dansk Fiber fortryder man derfor ikke fremgangsmåden eller tvivler på, at missionen er den rigtige.
"Den aktuelle situation får os ikke til at tvivle. Det får os tværtimod til at håbe på, at politikerne nu kommer frem i bussen og opstiller nogle visioner. Skal vi skabe den digitale infrastruktur, som skal være en driver for vækst og beskæftigelse de næste mange årtier, så nytter det ikke, at det kun er energiselskaberne, der er i gang med udrulningen," siger Thomas Woldiderich.
Poul Ernst Jessen har foreslået, at fiberselskaberne slår sig sammen for at stå stærkere og dele udgifterne. Det er imidlertid ikke noget, som brancheorganisationen vil være med til at stable på benene.
"Det er ikke noget, vi har en holdning til. Det er op til selskaberne om de vil samle sig og skabe et fælles projekt. Det er ikke noget, vi som interesseorganisation skal facilitere," siger Thomas Woldiderich.