Artikel top billede

Ekspert: Mærsk minder om politireformen

Ledelsesekspert Anders Drejer vurderer, at Mærsk-ledelsens tålmodighed med it-organisationen er brugt op, og drager paralleller til politikernes indgriben i politireformen.

Det offentliges resultater sammenlignes ofte med de store danske koncerner, men det er sjældent, at A.P. Møller - Mærsk sammenlignes med det offentlige Danmark.

Ledelsesekspert på Århus School of Business, ASB, Anders Drejer, drager nu en lidet flatterende parallel mellem denne uges fyringer i A.P. Møller - Mærsks og Maersk Lines it-top og Folketingets indgriben i politireformen.

"Jeg tolker klart fyringerne, som at direktør Smedegaard har mistet tålmodigheden med it-organisationens manglende evne til at skabe effektivisering eller bare effektiv drift og nu handler. Lidt lige som vores politikere i forhold til politiets ledelse og politireformen," siger Anders Drejer med henvisning til udskiftningen af rigspolitichefen.

Anders Drejer tilføjer, at han ikke ser nogen direkte forbindelse mellem de to fratrædelser i Mærsk-koncernen og de problemer, som plagede Maersk Line for godt et år siden, da Nils Smedegaard Andersen trådte til som topchef i A.P. Møller - Mærsk.

"Jeg tror ikke, at fyringerne handler om de problemer, der var for et år siden, men handler om det, der er sket siden," siger Anders Drejer.

Smedegaard handler

Ledelseseksperten har tidligere sagt til Computerworld, at Nils Smedegaard Andersen formentlig ikke får meget snor, når det gælder nye it-problemer i den hæderkronede koncern.

I første omgang tror han dog ikke, at presset på topchefen er blevet større med it-direktørernes fratræden.

"Eftersom Smedegaard selv handler, så mener jeg ikke, at han umiddelbart kommer under et øget pres," siger Anders Drejer, og tilføjer:

"På sigt har han givet sig selv en presbold, som jeg ser det, for nu skal effektiviseringen komme - både indenfor IT og generelt."

Flere fyringer i it

Nils Smedegaard Andersen har overfor TV2 News uddybet ændringerne i it-organisationen. Han fandt det dog ikke passende, at kommentere it-direktør Carsten Dalsgaards fratræden.

Han understregede, at it-organisationen har været på rette vej.

"Vores it bevæger sig helt klart i den rigtige retning," lyder det fra Nils Smedegaard Andersen.

It-organisationen i A.P. Møller - Mærsks hovedsæde på Esplanaden bliver delt op som en del af den brede omorganisering, der blev annnonceret i går.

Omorganiseringen kommer til at koste 100 jobs i hovedsædet, og det kommer også til at ramme it-folkene.

"Vores it-organisation bliver lagt om. Vi skærer ned på det antal mennesker, som arbejder i vores corporate it, så de beskæftiger sig med strategiske spørgsmål," siger Nils Smedegaard Andersen i interviewet.

En del opgaver bliver flyttet fra hovedsædet i den forbindelse.

"En del af den drift, der er fælles for hele koncernen vil blive lagt over i et servicecenter, men samlet set vil der være færre mennesker, der arbejder med it i hovedkontoret," siger Nils Smedegaard Andersen til TV2 News.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere