Artikel top billede

Google Docs misbruges til spam

Google Docs misbruges i stor stil til udsendelse af spam. Det skal stoppes, lyder det fra kritikker.

Computerworld News Service: Google skal stoppe flere og flere spammere fra at misbruge Google Docs, lyder det i en rapport fra junkmail-organisationen Spamhaus.

Tirsdag rykkede Google fra fjerdepladsen til tredjepladsen på Spamhaus' liste over de netudbydere (ISP'er), der udsender mest spam.

Ifølge Richard Cox, it-chef i Spamhaus, har Google stået på listens Top 10 i de seneste mange uger.

Ligesom det er tilfældet med Microsofts og Yahoos gratis webmail-tjenester, bliver Googles gratis webmail, Gmail, ofte anvendt til udsendelsen af spam.

Det er nemlig svært at få filtrerings-software til at blokere for spam fra de pågældende tjenester, fordi de anvendes i meget stor målestok, selv om spam ganske vist kan stoppes via mere avanceret mail-analyse.

Omdirigeres

Et større problem er imidlertid den måde, hvorpå spammere manipulerer med Google Docs, mener Richard Cox.

Applikationen har en feature, hvor brugere kan dele et dokument, der er blevet tildelt en URL. Dokumentet indeholder en 'redirect'-funktion, som - hvis dokumentet åbnes - fører brugeren til spammerens website, der ofte sælger farmaceutiske varer, fortæller Richard Cox.

Spamhaus har haft problemer med at få gjort Googles topfolk opmærksom på problemet, fortæller Richard Cox.

I modsætning hertil står Microsoft, der for nylig har taget initiativ til at hindre spammerne i at indsætte redirects ind på gratis websites og sende linksene ud som spam.

Microsoft har ikke offentliggjort, hvordan spammer-metoden er blevet bremset, men det ser under alle omstændigheder ud til at virke, fortæller Richard Cox.

Google kan imidlertid godt nikke genkendende til problemet.

"Spam er noget, som alle net-brugere går op i, og vi arbejder aktivt på at disable konti, hvorfra der handles i strid med vores produkt-politikker. Vi er opmærksomme på Google Docs-spam, og vi er allerede i gang med at implementere forbedringer for at minimere omfanget," lyder det fra Google.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere