Artikel top billede

Når tæppet falder i aften for den uigenkaldeligt sidste MacWorld-tale fra Apple, er topchef Steve Jobs, tv., skiftet ud med marketingdirektør Phil Schiller.

Ser vi fremtidens Apple i aften?

ComputerViews: I aften ser vi måske de første antydninger af et Apple uden det karismatiske ikon Steve Jobs ved roret. Er en ny boss på vej ind i æblehuset?

ComputerViews: Når klokken slår syv i aften dansk tid og lyset tændes i Moscone Center i San Francisco, har de mest længselsfulde Apple-fans allerede stået i kø i timevis hen ad 4th Street, hvor messecentret ligger.

Og ikke mindst er det stedet, hvor den årlige - og en af de mest betydningsfulde it-messer overhovedet - Macworld Expo finder sted.

Det er her fra scenekanten i Moscone, at Apples legendariske topchef Steve Jobs år efter år har vist showmanship i verdensklasse og henrykket især skaren af dedikerede Mac-fans, der nærmest betragter messen som en årlig højtid.

Jobs has left the building

Men ikke i år. Steve Jobs har forladt bygningen. Faktisk har Apple gjort det klart, at firmaet fremover slet ikke ønsker at deltage i den type messer, som MacWorld er. Tiden er løbet fra den slags arrangementer, mener Apple.

Det er i sig selv opsigtsvækkende, og mange spørger, om MacWorld kan eksistere uden Apple.

Er Apples tilstedeværelse ikke det, der holder sammen på - og udgør kernen i - MacWorld-messen, spørger mange.

Schiller skal gøre det næsten umulige

Men er vi i virkeligheden vidne til mere og andet end blot de sidste krampetrækninger for den store it-messe, der sidste år havde næste 50.000 besøgende?

Er der tale om et firma, der kæmper for at (be)vise, at det kan køre selv - uden Steve Jobs' støttehjul?

Meget kunne tyde på det.

I aften er det nemlig Apple-chefens side kick, marketingdirektøren med 17 år hos Apple, Phil Schiller, der står for at styre slagets gang, når lyset tændes og alles opmærksomhed rettes mod det sædvanligvis mørke scenetæppe med det prominente, hvide Apple-logo.

Væk vil være Steve Jobs' karakteristiske udråb som "boom" og det legendariske "one more thing", som han kundgør med en næsten Columbo'sk afdæmpethed, lige før han som oftest trækker showets største kanin op af hatten.

Væk vil være Steve. Kort og godt. Han kæmper for at komme sig efter uhyggelige vægttab, der til de seneste mange Apple-shows i stigende grad har bekymret fans såvel som aktionærer.

Schiller kan også underholde

Derimod er der grund til at tro, at Phil Schiller vil gøre alt, hvad han kan for at imponere de mange tilskuere, der forventer brød og underholdning. Ordinært er det sidste, et Apple-show må være.

Og netop underholdning er Phil Schiller ikke fremmed overfor. Han har ofte ageret Steves komiske halvdel, når produkter skulle demonstreres.

Måske kan nogen ligefrem huske, da han under en præsentation i 1999 lod sig falde fra anseelig højde, for at demonstrere et accelerometer i en bærbar, mens Steve begejstret stod og betragtede.

Fremtiden uden Jobs er her nu - måske

Derfor ser vi måske i aften, hvordan et Apple kunne tage sig ud uden Steve Jobs' tilstedeværelse.

Mon ikke han selv er den mest spændte af alle, når han formentlig ligger hjemme under tæppet og følger med.

Perfektionisten Jobs er i hvert fald sig selv pinlig bevidst om sin store betydning for Apple.

Derfor kom gårsdagens udmelding om hormon-sygdommen også kun, fordi spekulationerne om hans helbred ellers helt truede med at overdøve Schillers tale, lod Steve forstå.

"I har fået mere at vide, end jeg egentlig ønskede at fortælle," skrev han i det åbne brev til Apple-folket.

Udmeldingen kommer altså ikke mindst for at give Phil Schiller optimale betingelser for at brænde igennem i aften.

Og måske køre ham i stilling til en fremtid som ny topchef?

Kun fremtiden vil vise, om aftenens tæppefald også betyder kongens, Steves, fald.

Når jeg i aften tuner ind på talen, vil jeg i hvert fald ikke kunne lade være med at spekulere over, om vi måske er vidne til konturerne af fremtidens Apple.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere