Artikel top billede

CES-messen vil blandt andet byde på nyt inden for 3D-teknologi.

Elektronik-messe forsøger at trodse finanskrisen

Når det amerikanske Consumer Electronics Show (CES) torsdag slår dørene op, er der trods økonomisk krise masser af it-nyheder i vente, blandt andet i form af 3D-produkter. Få overblikket her.

Det er ikke til at se, at der er dømt økonomisk krise, hvis man ikke lige ved det.

I hvert fald ikke på teknologifronten, hvor der er masser af nyheder i vente, når den amerikanske elektronik-messe CES finder sted i Las Vegas i slutningen af denne uge.

I alt 2.700 virksomheder udstiller på messen, der er blandt verdens største. Sidste år besøgte 141.000 mennesker CES-messen, mens man i år kun forventer omkring 130.000.

Jason Oxman fra Consumer Electronics Association udtaler til Reuters, at virksomhedernes formål med at deltage på dette års show i højere grad er, at de skal have solgt nogle produkter - frem for bare at vise sig frem.

"Mange virksomheder spørger efter møderum, hvilket de ikke har gjort tidligere. Virksomheder forsøger at indgå aftaler til showet, som de ellers ville indgå ved individuelle kundebesøg."

Mens sidste års top-nyheder blandt andet var det bøjelige e-papir og bærbare computere med større harddiske, vil fokus ifølge Internetnews.com i år blandt andet være på de populære netbooks.

Skærmteknologierne vil dog ligesom i 2008 være et centralt emne på CES 2009. Blandt andet vil Samsung lancere et nyt fladskærms-tv, der er knap syv millimeter i tykkelsen.

3D-teknologierne buldrer frem

Et af de helt store temaer på dette års CES vil være 3D-teknologierne, der nu for alvor er klar til at indtage dagligstuerne.

Det skyldes ikke mindst, at HD-fladskærmene så småt er ved at blive mainstream, og at producenterne derfor leder efter det næste store salgsargument.

Financial Times skriver, at en række 3D-lanceringer er i vente. Blandt andet vil Nvidia fremvise sine GeForce 3D Vision-briller, hvor brugerne kan vælge imellem 350 allerede eksisterende spil i 3D.

Nvidia har også udviklet en videoafspiller, der gør det muligt at afspille 3D-film på en pc-skærm eller en 3D ready tv-skærm.

iZ3D lancerer en 22 tommer 3D-skærm, der inkluderer specielle briller. 3D-produktet gør det blandt andet muligt at spille Xbox 360 og PS3-spil i 3D.

Selvom udbuddet af 3D-indhold endnu er begrænset, er ideerne, til hvordan teknologien kan udnyttes, allerede mange. Blandt andet vil de besøgende på CES kunne opleve amerikansk fodbold i 3D.

Windows 7 stjæler software-scenen

Det er dog ikke kun hardware, der kommer til at stjæle rampelyset. På software-fronten forventes det, at Microsofts Windows 7-styresystem vil få en del opmærksomhed, når Steve Ballmer indleder CES med sin keynote.

Selvom Microsoft allerede i oktober viste verden de første eksempler på, hvad Windows 7 rummer, forventes det, at der vil blive afsløret flere detaljer i denne uge i Las Vegas, skriver Computerworlds internationale nyhedsbureau.

Mange håber, at Windows 7 vil være mindre krævende end det nuværende Vista, der har fået mange hårde ord med på vejen.

Blu-ray går uvis fremtid i møde

Et af de helt store samtaleemner ved sidste års messe var, at Blu-ray-formatet netop havde besejretHD DVD.

Allerede nu tales der dog om, at Blu-ray selv kan gå en hård tid i møde, fordi internethastighederne efterhånden er så høje, at disc-formaterne måske kan blive delvist overflødiggjort.

New York Times skriver for eksempel, at koreanske LG Electronics på messen lancerer en ny serie HD fladskærme, der er sluttet direkte til internettet uden en set-top boks.

"Blu-ray formatet er i spil, simpelthen fordi muligheden for at downloade HD-film er så tæt på," udtaler Roger L. Kay, som står i spidsen for konsulentfirmaet Endpoint Technologies Associates, til New York Times.

Et andet problem for Blu-ray-industrien er, at forbrugerne fortsat er tilfredse med de gammeldags DVD'der, og at efterspørgslen på det nye medie - til trods for de teknologiske fordele - er begrænset, erkender Sonys vicedirektør Chris Fawcett over for avisen.

Computerworld bringer senere på ugen en række video-indslag fra CES-messen i Las Vegas. Dem finder du her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere