Har man som lønmodtager været underlagt en hemmelig jobkartel-aftale - og retten finder det beviseligt - så har man krav på 75.000 kroner fra sin arbejdsgiver.
Det er i hvert fald udfaldet af en dom i Sø - og Handelsretten om de såkaldte hemmelige jobkartel-aftaler, hvor arbejdsgivere aftaler ikke at ansætte hinandens medarbejdere.
En ansat i medicinalindustrien, Anne-Marie Rosenknach Larsen, har vundet et juridisk slag mod de hemmelige jobkarteller.
"Vi er meget glade for den principielle dom," siger næstformand Antje Marquardsen fra fagforeningen PharmaDanmark, der fører sagen for medlemmet.
Sø - og Handelsretten fandt, at den hemmelige jobkartel-aftale strider mod ansættelsesbevisloven, hvor det fremgår, at alle væsentlige vilkår for ansættelsen skal anføres i ansættelsesbeviset.
"Nu er det slået fast, at det at være underlagt en sådan aftale er et væsentlig vilkår for ansættelsen, som derfor skal oplyses til medarbejderen," siger næstformanden.
På nuværende tidspunkt har fagforeningen ikke hørt, at dommen skulle være blevet anket.
IBM vandt første slag
For blot en måned siden vandt arbejdsgiveren IBM ellers en retssag over sikkerhedskonsulent Claus Bobjerg Juul i Landsretten.
Retten fandt ikke beviser for, at Claus Bobjerg Juul var underlagt en hemmelig jobkartel-aftale mellem it-giganten og A. P. Møller - Mærsk, hvilket fik fagforeningen Prosa til at anke sagen til Højesteret.
Historisk dom
Dommene er særlig interessante set med it-briller, da de omstridte aftaler har vist sig at være udbredte i den videnstunge it-branche.
Erstatningens størrrelse i den seneste dom er historisk høj, ifølge PharmaDanmark.
Hvis de 75.000 kroner bliver fast takst for at have været underlagt en hemmelig jobkartel-aftale kan det blive en meget dyr sag for it-branchen.
Alene WM Data har tidligere overfor Sø - og Handelsretten indrømmet, at have 300 aftaler med kunder og partnere.
Også en lang række andre it-virksomheder og organisationer har indgået hemmelige jobkartel-aftaler.
Her er listen over virksomheder, der har haft aftalerne.