Artikel top billede

Grøn it styrer udenom krisen

Klima-it: De klimavenlige it-løsninger rammes ikke af finanskrisen. Virksomhederne ser dem som besparelser, og det er netop, hvad de har brug for.

Virksomhederne har en helt pragmatisk og økonomisk tilgang til grøn it og klimavenlige løsninger. Derfor rammes investeringerne i grøn it ikke af finanskrisen.

Det viser en undersøgelse, som analysehuset Forrester har foretaget blandt mere end 1.000 virksomheder, med besvarelser fra 1.500 it-folk, heraf de 33 procent i Europa.

Virksomhederne vil fortsætte med at investere i grøn it, og ti procent af virksomhederne vil endda accelerere den grønne indsats.

Mere end to tredjedele af de spurgte siger, at hovedmotivet til at købe de grønne it-løsninger er ønsket om at spare penge.

Det billede er mest udtalt hos de amerikanske respondenter i undersøgelsen, mens asiater og europæere i højere grad angiver ønsket om et godt image som hovedmotiv.

Grøn hæder fra FN

It-leverandøren Topnordic og moderkoncernen Ementor er netop blevet optaget i FN's Climate Neutral Network, som en anerkendelse fra verdensorganisation af virksomhedens plan om at reducere dens egen CO2-udledning med 13 procent i 2009, og være helt og aldeles CO2-neutral i 2010.

Som deltager i FN's klima-organisation skal Ementor-koncernen dokumentere sine klima-initiativer, og hvad der bliver gjort for at følge op på dem.

Hanne Elisabeth Lind, som er produktchef for grøn it i Ementor ASA, nikker genkendende til resultatet af Forrester-undersøgelsen.

"Kunderne er meget optaget af grønne it-løsninger. Det gælder især deres datacenter-faciliteter og tynde klienter," fortæller hun.

Hun mener, at virksomhedernes interesse for grøn it skyldes lige dele ønsket om at spare, og ønsket om at bidrage til en bedre og mere miljørigtig verden.

"Medarbejderen er meget optaget af, at de repræsenterer en virksomhed, der tager hensyn til miljøet, og ledelsen vil gerne profilere virksomheden som samvittighedsfuld. Og samtidig er der jo penge at hente i at reducere strømforbrug og flyrejser, " siger Hanne Elisabeth Lind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere