Artikel top billede

Finanskrisen får os til at droppe den nye mobil

Salget af mobiltelefoner vil falde mere end to procent i 2009 sammenlignet med, mener IDC.

Computerworld News Service: IDC giver finanskrisen skylden for et forventet fald i salget af mobiltelefoner på mere end to procent.

Analysehuset konstaterer, at de fleste netværksudbydere og komponent-leverandører har udtrykt bekymring for udsigterne til 2009.

Ryan Reith, analytiker hos IDC, fortæller, at Nokia allerede forventer et fald.

Folk blev dog først rigtig bekymrede, da leverandører af mobil-chipset som Qualcomm, Texas Instruments og MediaTek bebudede nedskæringer i produktionen for det kommende år.

Disse nedskæringer kommer til at påvirke hele mobilmarkedet til trods for, at IDC forventer, at salget af smartphones vil stige med næsten ni procent næste år.

Det skyldes blandt andet de sænkede priser på enhederne.

Ingen konkrete tal

IDC har ikke udsendt reelle tal for det årlige salg, men siger at det samlede globale mobilmarked steg med syv procent i år sammenlignet med sidste år.

Efter et fald på 2,2 procent i 2009 forventer IDC et opsving og regner med, at det samlede globale marked vil stige med 7,7 procent i 2010.

I USA alene er der ifølge IDC allerede sket et mindre fald i mobilsalget i 2008, og det vil resultere i en nedgang på 0,3 procent ved årets udgang.

I 2009 vil det amerikanske salg falde med 8,7 procent, hvilket er fire gange mere end den globale tilbagegang.

Men salget af smartphones vil stige med tre procent i USA, forventer IDC.

I november meddelte Gartner, at man forventede et globalt fald i mobiltelefoner på mellem en og fire procent i 2009. Ifølge analysefirmaet blev der solgt omkring 308 millioner telefoner i tredje kvartal af 2008.

IDC siger også, at forbrugerne får en mindre disponibel indkomst og måske vælger at beholde deres nuværende enheder frem for at erstatte eller opgradere dem.

Så længe en enhed fungerer ordentligt, vil mange formentlig vente med at erstatte den, selvom serviceaftalen udløber, lyder det fra IDC.

På den positive side forventer IDC ikke, at nedgangen i mobilsalget strækker sig ud over 2009, selvom væksten i 2010 og de efterfølgende år formentlig vil være sløvere end den tocifrede vækst, man har set de sidste par år.

Oversat af Mille Bindslev




IT-JOB

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Contract Managers til kontrakt- og leverandørstyring

Saab Danmark A/S

Senior Software Developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere