IT- og Telestyrelsen langer ud efter TDC, efter selskabet har besluttet at droppe den digitale signatur - som TDC selv har udviklet - som login på selskabets hjemmesider.
"Det er vi bestemt ikke glade for. Det syntes vi ikke er nogen særlig pæn måde, at overlevere aktiviteterne til DanID på," siger Palle Sørensen, leder af IT- og Telestyrelsens Center for Digital Signatur.
Grundet udvikling
Som Computerworld kunne fortælle i går, har TDC valgt at stoppe med brugen af digital signatur til login på virksomhedens hjemmesider på trods af, at TDC fortsat står for at levere signaturer til borgere frem til årsskiftet.
Årsagen skulle ifølge Rasmus Windfeld fra TDC's presseafdeling findes i, at udvikling af tjenesterne besværliggør flere forskellige login, og derfor har man valgt at nøjes med TDC's egen løsning.
"Det er meget lettere i udviklingsfasen at understøtte et login og ikke to login," forklarede Rasmus Windfeld i går til Computerworld.
Ærgerlig afskaffelse
Mens Palle Sørensen ikke ser nogen grund til at tro, at der ligger yderligere motiver bag beslutningen om, at TDC på den måde vælger at skrotte digital signatur, men det ærgrer ham alligevel.
"Det er da et utrolig dårligt signal at sende fra en virksomhed, som har stået for det fra begyndelsen," siger Palle Sørensen.
Han forventer dog, at TDC sørger for at implementere den nye digitale signatur, DanID, når den er klar.
"Jeg tror det handler om, at de omlægger nogle systemer og så nedlægger den løsning, som af en eller anden grund forekommer uhensigtsmæssig. Når så den nye signatur kommer, så forventer jeg, at de tager den nye signatur i anvendelse igen."
TDC-udviklet signatur
Den nuværende digitale signatur er udviklet af TDC selv, tilbage i 2003.
Dengang var bankerne dog ikke interesserede i TDC's løsning, og udviklede derfor deres eget Net-ID i 2004.
Da det blev tid til at udvikle den næste udgave af digital signatur i 2007, valgte de to parter dog, TDC og PBS, at gå sammen om udviklingen, og stiftede "Selskabet af 24. august 2007."
I juni skiftede selskabet navn til DanID, og præsenterede den kommende løsning under dette navn.
Efterfølgende trak TDC sig ud af samarbejdet, og solgte sin ejerandel af DanID til PBS, og medarbejderne, som havde udviklet den digitale signatur hos TDC, fulgte med over i DanID.