Artikel top billede

TDC dropper den digitale signatur

Man kan ikke længere bruge digital signatur til at logge ind hos TDC. En "praktisk beslutning," lyder det fra TDC.

Selvom TDC selv har stået for udviklingen af både den oprindelige tilbage i 2003 og den nye digitale signatur er det slut med at bruge den på TDC's hjemmesider.

Kundernes skal i stedet bruge TDC's egen login-løsning.

Praktiske hensyn

Fra TDC lyder forklaringen, at der er tale om en "praktisk beslutning" i forbindelse med videreudviklingen af TDC's online tjenester, og at der i stedet fokuseres på den kommende udgave af signaturen.

"Det betyder blandt andet, at man kan få familie-login i stedet for enkeltpersons-login. Og når vi gør det, så er det meget lettere i udviklingsfasen at understøtte et login og ikke to login," forklarer Rasmus Windfeld fra TDC's presseafdeling.

"Noget andet er, at den digitale signatur forsvinder om ikke så længe og erstattes af DanID. Så under alle omstændigheder skal den på et tidspunkt ud og DanID ind i stedet for."

Kodekort

Den nye signatur, DanID, udvikles af Pengeinstitutternes BetalingsSystem (PBS), efter TDC solgte sin ejerandel i juni, skal bestå af en to-faktor sikkerhedsløsning, med et fast og et skiftende kodeord, i stedet for en fil-baseret løsning, som nu.

Det er endnu uvist, hvornår præcis den nye løsning bliver rullet ud, men det fremgår af DanID's hjemmeside, at TDC står for bestilling af den nuværende digitale signatur frem til udgangen af 2008.

Slut med signatur

Forsøger man at logge ind på TDC vil man allerede nu modtage denne besked:

"Du kan ikke længere benytte Digital Signatur som login på yousee.dk, tdconline.dk og tdc.dk. Du skal i stedet benytte det TDC Login, som vi viste dig, sidst du loggende ind med din digitale signatur på vores hjemmeside."

Modsat tidligere

I 2003 var situationen noget nær omvendt.

Efter TDC havde fået opgaven om, at udvikle den digitale signatur, afviste bankerne at bruge signaturen til netbanksløsninger.

I stedet gik bankerne selv i gang med at udvikle en bank-signatur, Net-ID, året efter.

I 2007 begravede de to parter dog stridsøksen og stiftede "Selskabet af 24. august 2007" med det ene formål at udvikle den næste generation af digital signatur.

Løsningen blev i juni omdøbt til DanID, hvorefter TDC solgte sin ejerandel til PBS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere