Artikel top billede

HP og Symantec advarer ansatte efter data-tyveri

Brud på datasikkerheden hos store sikkerhedsleverandører. Flovt, siger analytiker.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard og Symantec advarede i går de ansatte om, at deres navne og social security-numre (den amerikanske udgave af cpr-numre, red.) kan være faldet i kriminelles hænder efter to tyverier af bærbare computere.

HP siger, at data på adskillige tusinder ansatte lå på den bærbare computer, der blev stjålet for flere måneder siden fra en ansat i området omkring Houston i Texas. Hos HP troede man først, at der ikke var følsomme data på computeren, men efter at have kigget backup-filerne efter i sømmene indså man, at den indeholdte både nuværende og tidligere ansattes navne og social security-numre.

"Den bærbare computer var en HP-computer med standard HP-sikkerhedsprotokoller," oplyser Hewlett-Packard.

Men virksomheden havde dog undgået at være nødt til at informere de ansatte, hvis den bærbare blot havde været krypteret.

Sikkerhedsbruddet hos Symantec skete 18. oktober og påvirkede omkring 100 ansatte, som var i færd med at blive fyret som en del af en omstrukturering af virksomhedens it-drift.

"En person, der arbejdede på projektet, tog sin computer med hjem," fortæller Cris Paden, talsmand for Symantec.

"Og så kom der indbrudstyve og stjal en masse forskellige ting fra huset."

Symantec er næsten færdig med at kryptere alle virksomhedens bærbare, tilføjer Paden.

Begge virksomheder samarbejder med politiet om tyverierne og siger, at de ingen grund har til at tro, at dataene er blevet misbrugt.

Det er dog stadig en pinlig affære, at virksomheder, der sælger produkter til databeskyttelse, bliver nødt til at indberette brud på datasikkerheden, siger analytiker hos Gartner Research Avivah Litan. "Der er faktisk ingen undskyldning," siger hun.

Det er en tidskrævende opgave at kryptere virksomhedens bærbare, således at denne type data ikke så let kan læses, men det er ikke en større teknisk udfordring, tilføjer hun.

"Nu må de smage deres egen medicin og komme i gang med opgaven. Men det er åbenbart ikke en høj prioritet for dem."

Selvom lovgivning på området for datasikkerhed har været i kraft i USA siden 2003, vurderer Litan, at kun 25 til 35 procent af alle amerikanske virksomheder har indført tilstrækkelige foranstaltninger til at sikre deres bærbare.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen

Gehl Architects ApS

IT Supporter

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfarne IT-udviklere til fremtidens skattevæsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere