Finansmanden Asger Jensby meddelte torsdag aften, at han er færdig som bestyrelsesformand i JMI Invest.
I hans sted indtræder advokaten Ole Borch, der er specialist i insolvens-ret. Han får til opgave at afvikle selskabet inden for de næste to år, så det voldsomt gældsramte selskab kan betale sine kreditorer penge tilbage.
Det betyder, at de øvrige selskaber i JMI Invests portefølje - der har ventet spændt på en afklaring - skal sælges til højest mulige pris i løbet af de kommende par år.
De tæller blandt andre Fullrate, Digital House, Copy Tosh, Capto, Skandiaweb og Folia.
Kreditorer har taget kontrol
Beslutningen om at rekonstruere JMI Invest - der har en bankgæld på 450 millioner kroner - betyder med andre ord, at kreditorerne har overtaget kontrollen med selskabet med besked om, at de vil have deres penge.
De to år er alene givet for at sikre Ole Borch arbejdsro til afviklingen, så han kan sikre sig den bedst mulige pris for de øvrige selskaber i porteføljen.
Alternativt skulle bankerne nemlig have lukket for penge-hanen øjeblikkeligt, og det ville have tvunget JMI Invest til brandudsalg og muligvis efterfølgende konkurs, hvilket ville betyde, at bankerne efter alt at dømme måtte vinke farvel til betydelige beløb.
"Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er et kreditormandat, jeg er sat ind med," siger Ole Borch til Morgenavisen Jyllands-Posten.
Han får i bestyrelsen følgeskab af revisor Sten Lauritzen og direktør i A-data, Jørgen Granborg.
Jensby afklaret, men trist
Asger Jensby træder helt ud af selskabets bestyrelse, men vil dog fortsat kunne trækkes på som rådgiver.
Det vurderes, at han er for belastende at have siddende i en fremskudt stilling i det kriseramte selskab, da Bagger-sagen i høj grad har ridset hans troværdighed og hans omdømme som pålidelig finansmand med en god dømmekraft.
"Jeg er trådt ud for at styrke selskabet. Jeg er glad for, at der er fundet en løsning," lød det i aftes fra en synlig træt og trist Asger Jensby til den ventende presse.
Den kriseramte Asger Jensby har ellers sammen med Ib Kunøe været blandt de absolutte guldfugle i den den danske it-branche i de seneste års opsving, hvilket du kan læse mere om her.
Således har Jensby, siden han stiftede JMI Invest, skovlet penge ind.
I en artikel på Computerworld.dk fra slutningen af september opgjorde vi således, at JMI Invests portefølje dengang havde en værdi på omkring tre milliarder kroner - inklusiv det nu kollapsede IT Factory - samt omkring 800 ansatte.
Indtjeningen lå dengang på tre millioner kroner. Om dagen.
"Det er så uvirkeligt og giver ingen mening, at man kan tjene så meget. Det er svært at forholde sig til så mange penge. Så hvis tanken rammer mig, skynder jeg mig at tænke på noget andet," sagde Asger Jensby dengang til Computerworld.