Artikel top billede

Danskerne har svært ved at søge i en browser

I stedet for at søge på URL'er i browseren benytter danskerne søgemaskinen Google, selv om det betyder flere klik. Det er der en god forklaring på, mener ITU-forsker.

Verdens mest populære søgemaskine Google har lanceret sine årlige lister over de mest søgte ord, personer og tv-programmer.

På listen over de mest søgte ord i den danske udgave af Google ligger "af" på førstepladsen efterfulgt af sociale tjenester som YouTube og Facebook.

Udover YouTube og Facebook ligger Krak, TV 2 og TDC også på Top 10-listen over de mest populære søgeord, selv om hjemmesiderne kunne være fundet hurtigere igennem en browser, hvis der bare lige blev tilføjet et lille .com eller .dk efter det søgte ord.

Hvorfor har danskerne dog ikke bare gjort det?

"Når man i stedet bruger Google til at søge, skyldes det, at man på baggrund af tidligere søgninger i browserens adressefelt vil minimere risikoen for at havne på en helt forkert - og måske farlig - side. Det virker meget nemmere at bruge en søgemaskine fra begyndelsen," forklarer lektor Leigh Simeon Keates, der underviser i brugervenlighed på IT-Universitetet.

International domænesøgning

Leigh Simeon Keates peger desuden på, at danske brugere ikke altid ved, om et domæne slutter på.com eller .dk

"Amerikanerne har sjældent det problem, mens danskerne risikerer at havne på et helt andet firmas hjemmeside - især hvis man søger efter et ord eller firmanavn, der gør brug af forkortelser," siger Leigh Simeon Keates.

Google-opgørelsen viser, at det ikke kun er danskerne, der søger efter domænenavne i søgemaskinen.

I flere andre lande ligger domænenavne som hotmail, ebay og Google (!) også højt i Google-søgningerne.

Barack basker Britney

Ikke overraskende kommer USA kommende præsident Barack Obama ind på en førsteplads over de mest søgte personer i Danmark og henviser den tidligere Google-dronning Britney Spears til tredjepladsen efter platinblondinen Paris Hilton.

De danske musikere Sys Bjerre, LOC og Tina Dickow formår dog at blande sig blandt de mest søgte, selv om de er i hård konkurrence fra blandt andre Heath Ledger og Metallica - som jo også er kvart dansk.

Blandt de hurtigst stigende ord på ligger på den danske udgave af Google ligger Google oversætter, TDC Play og X Factor på de tre første pladser. Sidstnævnte er også det mest populære søgeord inden for film- og tv.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Kinaxis Solution Architect

Capgemini Danmark A/S

Project Manager

NAVTILUS SOFTWARE PARTNERSELSKAB

Microsoft Business Central Forretningskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere