IT Factory-skandalen trækker nu sine spor ud de finansielle systemer, der bærer Asger Jensbys investeringssselskab, JMI Invest, som han ejer sammen med Finn Nørbyggard, Tom Matthiesen og Peter Sølbeck, der var på ferie i Dubai sammen med Stein Bagger, da sidstnævnte forsvandt.
Ifølge Børsen har Danske Bank spærret for kassekreditter og leasingkreditter til de selskaber, som JMI Invest har i sin portefølje. Disse selskaber var onsdag godt rystede over udviklingen, men var dog fortrøstningsfulde.
Ifølge Børsen mistænker Danske Bank Asger Jensby for at være 'instrumental' i skandalen, som har betydet, at Danske Bank har tabt 350 millioner kroner.
Selv fastholder Asger Jensby, at han ikke kendte til svindlen.
"Politiet ved jo ikke, om jeg er med i det eller ej, så de fortæller mig intet. På nuværende tidspunkt er der selvfølgelig ingen myndigheder, der kommer til mig, fordi de lige nu undersøger, hvad min rolle i det her er," siger Asger Jensby.
Børsen skriver samtidig, at JMI Invest har en bankgæld på 350 millioner kroner. Finansmanden Ib Kunøe mener ikke, at et salg af JMI Invest vil kunne indbringe særligt mange penge, fordi markedet er 'surt.'
Selv siger Asger Jensby til avisen, at der 'i bedste fald' er tæt på at være balance mellem passiver og aktiver såfremt JMI Invest ikke bliver tvunget til at dreje nøglen om.
Fire ting kan have udløst Baggers flugt
Morgenavisen Jyllands-Posten skriver, at Stein Baggers forsvindingsnummer kan være udløst af fire ting, der alle har været med til at sætte direktøren under pres:
- Krav fra Asger Jensby om et snarligt salg kan have udløst krav om en grundig gennemgang af selskabet.
- Flere direktører var begyndt at stille nærgående spørgsmål, og der ventede et direktionsmøde, hvor Bagger skulle forklare, hvem der egentlig købte IT Factorys produkter.
- Der skulle snart falde et betydeligt million-beløb for at holde karussellen kørende.
- Computerworlds og Dorte Tofts nærgående artikler om IT Factorys forretningsmodel lagde yderligere pres.
Ifølge avisen ønskede Asger Jensby at sælge sin andel på 22,5 procent af selskabet. Stein Bagger fik ifølge avisen dog forpurret forhandlinger med GE Capital om salg af 30 procent af selskabet.
Stein Bagger ville dog ifølge en intern aftale være forpligtet til at sige ok til, at en ny salgsrunde af selskabet blev sat i gang inden nytår - en ting, der ville afsløre hans numre.
Når det handler om den forsvundne Stein Bagger skriver Børsen, at han inden for de seneste tre uger har fået en kassekredit på 50 millioner kroner hos Danske Bank. Der er allerede blevet hævet 35 millioner kroner på kreditten, skriver avisen.
Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten mener kurator Boris Frederiksen ikke, at der indtil videre er noget, der tyder på, at der har været andre end Stein Bagger involveret i svindelnumrene.