Artikel top billede

Stramme budgetter gavner billige servere

Der blev leveret forholdsvist flere servere i årets tredje kvartal, selvom omsætningen på servere faldt, fordi virksomheder sænkede forbruget for at imødekomme nye begrænsninger på budgetterne.

Computerworld News Service: Køb af dyrere systemer såsom Unix-servere blev sat på standby, mens købere forsøgte at holde omkostningerne nede i løbet af tredje kvartal, fortæller Jeffrey Hewitt, research vice president hos Gartner.

Købere gik i stedet efter de billigere x86-systemer, som oplevede en leveringsvækst i løbet af tredje kvartal. Men ifølge leverandørerne faldt omsætningen på x86-systemer alligevel på grund af gennemsnitligt lavere salgspriser, fortæller Hewitt.

Ifølge Hewitt solgte serverleverandører flere billigere x86-server med to eller fire processor-sokler, hvilket har ført til en mere aggressiv prispolitik på servere.

Sammen med køb af servere i den lavere ende af skalaen, har virksomheder også investeret i ny serverteknologi som virtualisering, hvor arbejdsbyrden på servere konsolideres i virtuelle miljøer, oplyser Hewitt.

Det har også været med til at nedsætte forbruget på serverteknologi, idet virksomheder har forsøgt at imødekomme de begrænsede budgetter.

Bladeservere med x86-baserede chip oplevede en sund vækst i løbet af kvartalet. Virksomheder drager fordel af den fleksibilitet, som bladeservere tilbyder til at kunne arbejde i forskellige miljøer, fra at udføre basale funktioner til at være skalerbare nok til at kunne håndtere tungere arbejdsbyrder i datacentre, forklarer Hewitt.

Alle mærkede nedgang

De samlede serverleveringer i årets tredje kvartal lå på 2,3 millioner enheder, hvilket er en forøgelse på 4,4 procent i forhold til tredje kvartal i 2007. Hewlett-Packard er verdens ledende serverleverandør og leverede 724.024 enheder, hvilket er en forøgelse på 11,4 procent i forhold til sidste år og giver virksomheden en markedsandel på 31,2 procent.

Dell ligger som nummer to og leverede 500.470 enheder, hvilket er en forøgelse på 3,3 procent. IBM er på tredjepladsen og leverede 308.524 enheder, hvilket er et fald på 3,5 procent i forhold til sidste år.

Når det kommer specifikt til servere med x86-arkitekturen, er HP også ledende og leverede her 708.977 enheder, hvilket giver virksomheden en markedsandel på 31,9 procent og en vækst på 12,3 procent i forhold til sidste år. Dell ligger også her som nummer to med de samme 500.470 leverede enheder efterfulgt af IBM, hvis leveringer faldt med 1,8 procent til 278.721 enheder.

Den verdensomspændende omsætning på servere faldt med 5,4 procent i forhold til tredje kvartal sidste år til 74,7 milliarder kroner (12,7 mia. USD).

Alle de større serverleverandører heriblandt IBM, Hewlett-Packard og Dell oplevede fald i serveromsætning i løbet af årets tredje kvartal. Den ledende leverandør af Unix-servere, Sun Microsystems, offentliggjorde det største fald i omsætning på 13,7 procent.

Der blev samlet set leveret 86,646 enheder af Unix-servere i tredje kvartal, hvilket er et fald i forhold til samme kvartal sidste år på 16,1 procent.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere