Artikel top billede

EU's teleministre enige om retsreformer

Planerne om at reformere det juridiske landskab for den europæiske telebranche er stadig på sporet, men var tæt på at ryge i vasken på seneste ministermøde.

Computerworld News Service: Hvis de 27 europæiske teleministre ikke var blevet enige på det seneste ministermøde, kunne de have droppet alt håb om, at tele-loven kunne træde i kraft næste år som forventet.

Storbritannien, Sverige og Holland undlod at stemme, fordi de ikke mente, at ændringerne var ambitiøse nok, men der var ingen af landene, der modsatte sig den kompromispakke, Frankrig kom med.

Mange af telekommissær Viviane Redings planlagte reformer blev stemt ned, blandet andet oprettelsen af en europæiske tilsynsmyndighed og europæisk koordinering af fordelingen af det radio-spektrum, der bliver frigivet ved overgangen fra analog til digital tv-transmission.

Ministrene bakkede op om Europa-Kommissionens plan om at give de nationale telemyndigheder bemyndigelse til at true med funktionel separation, hvis de tidligere statsmonopoler ikke tillader fair konkurrence med rivalerne.

Viviane Reding er positiv over for den aftale, man nåede frem til på mødet og roser den franske teleminister Luc Chatel for at løse krisen.

"Det er tydeligt, at vores planer er meget mere ambitiøse end det, der er på bordet i øjeblikket, og som der er opnået enighed om," sagde Viviane Reding til ministrene ved mødet og tilføjede, at Europa-Kommissionen vil fortsætte med at presse på for større ændringer i sidste fase af lovenes udformning.

Europa-Parlamentet skal nu diskutere ændringerne for anden gang, fordi parlamentet deler beslutningsmagten med EU's ministerråd.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere