Computerworld News Service: Hvis de 27 europæiske teleministre ikke var blevet enige på det seneste ministermøde, kunne de have droppet alt håb om, at tele-loven kunne træde i kraft næste år som forventet.
Storbritannien, Sverige og Holland undlod at stemme, fordi de ikke mente, at ændringerne var ambitiøse nok, men der var ingen af landene, der modsatte sig den kompromispakke, Frankrig kom med.
Mange af telekommissær Viviane Redings planlagte reformer blev stemt ned, blandet andet oprettelsen af en europæiske tilsynsmyndighed og europæisk koordinering af fordelingen af det radio-spektrum, der bliver frigivet ved overgangen fra analog til digital tv-transmission.
Ministrene bakkede op om Europa-Kommissionens plan om at give de nationale telemyndigheder bemyndigelse til at true med funktionel separation, hvis de tidligere statsmonopoler ikke tillader fair konkurrence med rivalerne.
Viviane Reding er positiv over for den aftale, man nåede frem til på mødet og roser den franske teleminister Luc Chatel for at løse krisen.
"Det er tydeligt, at vores planer er meget mere ambitiøse end det, der er på bordet i øjeblikket, og som der er opnået enighed om," sagde Viviane Reding til ministrene ved mødet og tilføjede, at Europa-Kommissionen vil fortsætte med at presse på for større ændringer i sidste fase af lovenes udformning.
Europa-Parlamentet skal nu diskutere ændringerne for anden gang, fordi parlamentet deler beslutningsmagten med EU's ministerråd.
Oversat af Mille Bindslev