Artikel top billede

Bagmandspoliti vil have alt om Bagger frem

Bagmandspolitiet går nu i gang med at efterforske Stein Bagger. Alt skal frem i lyset.

Hos bagmandspolitiet oplyser statsadvokat Jens Madsen, at man nu vil lave en efterforskningsplan, der skal vende alt om Stein Bagger.

Han kan ikke endnu fortælle om direktørens svenske partnere med plettede papirer vil spille en central rolle i efterforskningen.

Hos Nordsjællands Politi har man igennem et år arbejdet på en momssvindel-sag mod IT Factory.

Hos Bagmandspolitiet oplyser statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet Jens Madsen, at efterforskningen af Stein Bagger er i sin første fase.

"Vi er igang med at udarbejde en efterforskningsplan, da sagen for få timer siden er landet på vores bord," siger han.

Han kan ikke sige noget om tidsplanen, men forsikrer at alt vil blive vendt.

Han tør endnu ikke spå om, hvorvidt de svenske partnere med plettede papirer vil spille en central rolle i efterforskningen.

"Det vil tiden vise," siger han.

På et pressemøde tidligere i dag kunne bestyrelsesformand Asger Jensby fortælle, at han vurderer, at en eller flere eksterne personer måske fra udlandet har hjulpet Stein Bagger med bedrageriet.

I søgelys for momssvindel

Mens Bagmandspolitiet gør klar, har Nordjællands politi allerede et kig på Stein Bagger.

"Vi har undersøgt ham i et lille års tid i forbindelse med noget momssvig. Der er tale om godt 10 millioner kroner i første omgang", siger vicepolitiinspektør Flemming Poulsen fra Nordsjællands Politis afdeling for økonomisk kriminalitet til politiken.dk.

Og hos IT Factorys kommunikationsrådgiver Erik Ove er der forbavselse.

"Stein Bagger snød alle i firmaet. Det er foregået på en måde, så Stein Bagger har opfyldt alle budgetter og regnskabskrav. Der lod til at være penge i kassen," siger Erik Ove.

Men han forklarer, at både bestyrelsen, revisorer og han selv er blevet taget godt og grundigt ved næsen.

Heller ikke han vil komme ind på koblingen til de svenske partnere med plettede papirer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere