Windows-kildekode lækket

En del af kildekoden til Windows NT og 2000 er lækket på internettet og udvekslet via fildelingsnetværk. Microsoft mener ikke, at brugerne behøver at frygte for sikkerheden.

Indhold

En pakket fil med 203 megabyte kildekode til Windows NT4 og Windows 2000 blev torsdag lækket på internettet. Når filen bliver pakket ud, fylder den knap 660 megabyte.

Ifølge nyhedsbureauet AP blev filen først fundet på webstedet Neowin.net. Derfra har den spredt sig via blandt andet fildelingsnetværk, så sikkerhedseksperter nu vurderer, at alle, som ønsker adgang til koden, kan få det.

Ifølge Microsofts talsmand, Tom Pilla, har selskabet ingen idé om, hvordan den ellers velbevarede og hemmelige Windows-kildekode er havnet på internet. Han fastslår, at det er ulovligt at sprede koden, og at Microsoft har meldt episoden til det amerikanske forbundspoliti, FBI.

Dele af koden til Windows NT4 og Windows 2000 er i brug i andre styresystemer, mellem dem Windows XP. Alligevel mener Tom Pilla ikke, at internet-brugerne behøver at frygte, hackere overtager deres systemer.

Microsoft har blandt andet over for analytikere påpeget, at der kun er lækket omkring 15 procent af den ukompilerede kode til Windows. Tom Pilla fremhæver desuden, at der er tale om brudstykker af kildekode, som ikke i sig selv er tilstrækkeligt til at få et program til at køre.

Eksperterne er delt i deres opfattelse af, hvorvidt det har betydning for både sikkerhed og konkurrencesituation, at hackere og konkurrenter kan kigge Microsoft efter i sømmene.

Danske Thor Larholm, som driver en database over fejl i Windows for det amerikanske sikkerhedsselskab Pivx, mener, at risikoen for nye hackerangreb er stor.

- Afhængigt af, hvilken type af kode der er lækket, vil jeg sige, at der er masser af potentiale for nye sårbarheder. De næste uger vil vise, om vi ser et stigende antal hackerangreb, der udnytter sårbarheder, siger han.

Andre eksperter er delte i opfattelsen af, om den lækkede kildekode udgør et sikkerhedsproblem eller ej.

Tilbage i 2000 havde Microsoft også problemer med lækket kildekode, dengang til Windows og Office.

Denne artikel stammer fra Computerworld Online.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere