22,4 GB/s på bundkortet med HyperTransport

Version 2 af HyperTransport-arkitekturen fører til højere hastigheder mellem processoren og I/O-enheder på AMD-bundkort og i Mac-computere. Samtidig er HyperTransport nu kompatibel med PCI Express.

Indhold

Version 2 af HyperTransport-arkitekturen er netop blevet annonceret af The HyperTransport Consortium, der tæller medlemmer som AMD, IBM, Cisco, Nvidia, Apple og Sun Microsystems. Version 2 lover kompatibilitet med PCI Express, der kommer til at afløse PCI- og AGP-standarderne, og hastigheden er skruet op til 22,4 gigabyte i sekundet på bundkortet.

Som nævnt i tidligere artikler om PCI Express og HyperTransport, er de arkitekturer, der anvendes i computere i dag, simpelthen blevet for langsomme. Kraftigere grafikkort, hurtigere netværk og andre båndbredde-sultne enheder vil helst overføre data i en mængde, som den gode, gamle PCI-bus simpelthen ikke kan klare.

Både Intel og HyperTransport Consortium har arbejdet på at udvikle alternativer, der skal øge hastigheden mellem chips på bundkortet og sørge for, at tilsluttede enheder får adgang til større båndbredde. I løbet af året vil der komme PCI Express-produkter på markedet, mens HyperTransport allerede er på markedet.

Forkant og bagkant

Alt tyder på, at HyperTransport-teknologien vil forblive på bundkortet og næppe vil nå ud til slutbrugere i form af eksterne enheder eller indstikskort, og derfor er kompatibiliteten med PCI og PCI Express så vigtig for AMD og partnerne i HyperTransport Consortium. Kompatabiliteten sikrer, at HyperTransport har en rolle at spille, også selv om Intel får succes med at få markedet til at skifte til PCI Express.

AMD og partnere har formået at udnytte både forkant og bagkant på clock-frekvensens puls og dermed udrette dobbelt så meget på den samme tid. For eksempel kan man overføre data 400 millioner gange i sekundet med en clockfrekvens på 200 MHz. Desuden er al kommunikation retningsbestemt. Der er en separat data-udgang og en separat data-indgang på hver HyperTransport enhed. Indgang og udgang arbejder samtidig og uafhængig af hinanden.

Det er samtidig lykkes at skabe større fleksibilitet ved at acceptere variable databredder (2, 4, 8, 16 og 32 bit) og variable frekvenser (fra 200 MHz til 800 MHz før version 2). Arkitekturen gør det muligt at sætte enheder sammen i kæder, hvor båndbredden deles af de enheder, der er tilsluttet en given kæde.

Ved at udvide frekvensområdet og yderlige tillade kommunikation ved clockfrekvenser på 1 GHz til 1,4 GHz, er den maksimale båndbredde blevet hævet til 22,4 GB/s i version 2. Databredder er uændrede.

Om HyperTransport kan gøre indtryk på andre end AMD, Mac og X-box producenter vil vise sig, efterhånden som PCI-Express træder ind på scenen i løbet af i år. Sandsynligvis vil bundkort med Intel-processorer ikke komme til at anvende HyperTransport-arkitekturend, mens AMD og Apple vil fortsætte med at anvende HyperTransport. HyperTransport anvendes i dag i for eksempel Apples PowerMac G5s, Microsofts X-box, avancerede routere fra Cisco og på alle pc'er og servere, der er udstyret med AMD's Athlon 64 eller Opteron.

Læs mere om den ny HyperTransport Version 2 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere