Kun omkring et år efter lanceringen lægger Microsoft det stort-anlagte ERP-system Dynamics Entrepreneur i graven.
Systemet, som udviklerne i Vedbæk havde udviklet på i to år inden lanceringen, var ellers tænkt som en international udgave af Danmarks måske mest udbredte ERP-system, C5, der har op mod 70.000 brugere.
Grunden er, at Microsoft har besluttet at trække sig helt ud af markedet for ERP-systemer til de små virksomheder, fortæller Kirill Tatarinov, øverste chef for Microsoft Business Solutions, hvor hovedprodukterne tæller de dansk-udviklede Dynamics-systemer.
"Der er efter vores vurdering ikke plads til en global leverandør på dette marked, hvor de lokale små leverandører står meget stærkt," siger han.
Han overtog ansvaret for divisionen i sommeren 2007 - nogenlunde samtidig med, at Dynamics Entrepreneur blev lanceret og altså et par år efter, at udviklingen af systemet var sat i gang.
Han skred imidlertid hurtigt ind, da han mener, at Microsoft skal satse højere oppe i markedet end de små lokale forretningsdrivende.
"Problemet med de små virksomheder er, at de ofte ikke vokser. Derfor vil vi meget hellere fokusere på de mellemstore virksomheder, hvor vi ser gode muligheder for vækst," siger han.
Kunder konverteres til 'storebror'
Det var dengang tænkt som hovedvåbnet i et større fremstød rettet mod mindre virksomheder med op til 50 ansatte og dermed typisk fem til 10 brugere.
Dynamics Entrepreneur blev i første omgang lanceret i Holland, Tyskland, Storbritannien og Spanien.
De små virksomheder, der nåede at investere i produktet, bliver nu konverteret til storebroderen Dynamics NAV, selvom den oprindelige idé med at lancere en lillebror i Dynamics-familien var, at tilbyde en light-udgave til små virksomheder, der ikke havde brug for de komplekse funktionaliteter.
Dengang havde Klaus Holse Andersen, corporate vice president og øverste chef for Dynamics, ellers store forventninger til Entrepreneur.
"Der er mange millioner virksomheder af denne type i Europa alene. Jeg tror, at vi har en god konkurrence-situation, fordi vi med ro i stemmen kan sige, at vi et globalt produkt, der kommer på en platform, der er bygget til fremtiden og som ikke kommer til at ligge i et hjørne efter et selskabs-opkøb," sagde han til Computerworld for under halvandet år siden.
Er udviklingspengene så spildt?
I dag er udmeldingen helt anderledes.
"Med de ressourcer, som vi har til rådighed, vil vi i dag hellere fokusere på mellemmarkedet, hvor der er meget større vækstpotentiale," siger han.
Udviklingen af Dynamics Entrepreneur tog ellers lang tid. Det skyldtes ikke mindst, at løsningen skulle være lokalt tilpasset de enkelte lande.
Det skyldtes, at det var afgørende for Microsoft, at løsningen kunne køre fra det øjeblik, den blev tændt - med lokale tilpasninger for sprog, jura, lokale bogføringsregler og andet.
I dag mener Klaus Holse Andersen ikke, at de to års udviklingsarbejde med Dynamics Entrepreneur har været spildt.
"Entrepreneur byggede i forvejen på NAV, og de nye ting, som for eksempel hurtigere implementering, anvender vi også i de nye NAV-versioner. Så man kan ikke sige, at omkostningerne er spildt," mener Klaus Holse Andersen.
Hvad så med C5?
Det har aldrig været planen, at Dynamics Entrepreneur skulle lanceres på det danske marked, hvor Microsoft sidder på en ganske pæn markedsandel med det populære C5 til mindre virksomheder.
Netop C5's store succes i Danmark dannede oprindeligt grundlag for Entrepreneur-versionen - ikke mindst når det gælder den dobbeltsporede forretningsmodel med en sælger-partner og en udvikler-partner, der kan udvikle vertikale tilpasninger.
"Beslutningen om at stoppe med Dynamics Entrepreneur får ingen konsekvenser for C5 i Danmark," siger Klaus Holse Andersen.