Computerworld News Service: Google offentliggjorde i går et samarbejde med Life Magazine om at gøre op til 10 millioner fotografier gratis tilgængelige på nettet. Billederne er fra Lifes enorme fotoarkiv, der går helt tilbage til 1750'erne, hvoraf mange aldrig før har været offentliggjorte.
Kun en lille procentdel af fotografierne - inklusiv nyligt digitaliserede billeder af fotografier og ætsninger - har nogensinde før været offentliggjorte, skriver Google i et blogindlæg. Resten har blot "ligget i støvede arkiver som negativer, lysbilleder, glasplader, ætsninger og print," fortæller Google.
"Dette initiativ med at gøre offline-billeder tilgængelige online er inspireret af vores mission om, at organisere al verdens information og gøre den universelt tilgængelig og brugbar," forklarer Google.
"Vi digitaliserer billederne, så alle let kan opleve disse fascinerende historiske øjeblikke."
Denne offentliggørelse kommer midt i en øget indsats fra Googles side for at gøre offline-indhold som avisarkiver tilgængelige på nettet. I september begyndte Google at digitalisere millioner af sider fra nyhedsarkiver og således gøre millioner af gamle avisartikler tilgængelige og søgbare på nettet. Google har også været i gang med at digitalisere bøger siden 2006.
Alle de kendte
Indtil videre er cirka 20 procent af Lifes omfattende fotoarkiv lagt på nettet af Google. Resten af magasinets komplette arkiv, som består af 10 millioner fotografier, vil blive tilgængelige i løbet af de næste par måneder.
Indtil da kan man browse Lifes fotografier af 1930'ernes olieboom, Verdensudstillingen i New York i 1939, marchen til Washington (March on Washington) i 1963, Vietnamkrigen, Franklin D. Roosevelt, Jacqueline Kennedy, Marilyn Monroe og af mange andre emner.
Arkivet indeholder værker af fotografer fra Life såsom Alfred Eisenstaedt og Margaret Bourke-White og inkluderer fotografier af både verdensbegivenheder og hverdagsting, livsstil og mode ifølge Google.
Fotografierne bliver også tilgængelige sammen med Googles andre billedsøgningsresultater af andre billeder fra alle nettets verdenshjørner.
Oversat af Thomas Bøndergaard