Artikel top billede

Asus lancerer iMac-rival

I morgen trækker Asus sit seneste kort i kampen mod Apple: Eee Top, der sammenlignes med iMac - dog ikke på prisen.

Computerworld News Service: Asustek Computer vil i morgen lancere en såkaldt 'all-in-one' pc, der er bygget ind i skærmen, og som er designet til at konkurrere med Apples iMac. Det sker ved en pressebegivenhed i Taipai.

Eee Top, der tilsyneladende er det ny navn for det produkt, som Asus tidligere i udviklingsfasen kaldte Eee Monitor, består af en 15.9 tommer trykfølsom skærm og indeholder Microsoft Windows XP og en 1.6 gigahertz Intel Atom-processor.

Asus har allerede beskrevet to versioner af Eee Top på sit website, navnlig ET1603 og ET1602.

ET1603 er tydeligvis den dyrere udgave. Den har et ATI HD3450-grafikkort og indeholder et batteri, tilsyneladende så man kan tage computeren med sig. Eee Top vejer dog ifølge Asus 4,4 kilo.

ET1602 har hverken særskilt grafikkort eller batteri, men ellers er de fleste af specifikationerne de samme som i den dyrere model: 160 gigabyte harddisk, en gigabyte ram, 300 megabit per sekund trådløs internetforbindelse med Wi-Fi 802.11n, et 1,3 megapixel webkamera, to højtalere på fire watt samt et udvalg af porte heriblandt USB og tre audioporte.

Dyre konkurrenter

Pris og tilgængelighed er endnu ikke kendt, men computerens specifikationer antyder en lav pris. I et interview givet tidligere i år, fortalte Asus' administrerende direktør (chief executive officer, CEO) Jerry Shen, at denne 'all-in-one' pc vil blive lavt prissat.

Komponenterne i de to Eee Top-udgaver er bestemt heller ikke i den dyre ende i forhold til stationære standarder. Blandt andet CPU'en og styresystemet er faktisk nærmere at sammenligne med komponenter brugt i netbooks.

Apples iMac er derimod en highend-computer med en 3.06 gigahertz Intel Core 2 Duo i en 20 eller 24 tommers skærm.

Dell tilbyder en 'all-in-one' pc, der bedre kan sammenlignes med iMac'en. Dell XPS One har også skærmstørrelser på 20 eller 24 tommer og Intel Core 2 Duo- eller Core 2 Quad-processorer.

Men disse computere fra Apple og Dell kan sikkert også bedre sammenlignes på prisen, hvor iMac starter på 7.999 kroner og XPS One på 999 dollar (cirka 5.900 kroner, den sælges dog tilsyneladende ikke i Danmark).

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere