Artikel top billede

Nokia fyrer 600 medarbejdere

Verdens største mobilproducent mærker nu både den økonomiske krise og hård konkurrence fra nye producenter. 600 medarbejdere skal derfor fyres.

Computerworld News Service: I lyset af den svage verdensøkonomi og nye konkurrenter offentliggjorde Nokia tirsdag planer om at fyre omkring 600 medarbejdere.

De fleste af de 450 fyrede medarbejdere er fra salg og marketing fra Nokias markedsdivision, som er den produktions-, distributions- og salg og markedsføringsgruppe, som Nokia oprettede sidste år som en del af en virksomhedsomspændende omstrukturering.

Heraf er 100 af de fyrede medarbejdere fra Finland, hvor Nokia har hovedsæde.

Nokia planlægger også at afskedige omkring 130 folk, der foretager langsigtet forskning for Nokia Research Center.

Dette vil resultere i færre forskningsområder for Nokia. Ud af disse afskedigelser vil størstedelen også ske i Finland.

Nokias globale administration mister 35 medarbejdere, og virksomheden planlægger at lukke et kontor i Finland og flytte de ansatte derfra til et andet kontor i landet.

Fyringerne træder i kraft fra 1. januar 2009.

Nedgangstider for Nokia

Denne offentliggørelse kommer efter en mager regnskabsopgørelse fra tredje kvartal fra verdens førende mobilproducent, som afslørede, at fortjenesten var faldet 28 procent, og omsætningen var faldet fem procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Virksomheden har i tredje kvartal også mistet markedsandele.

Nokia står over forskellige udfordringer rundt omkring i verden. Finanskrisen påvirker salget på etablerede markeder som Europa, hvor Nokia møder ny konkurrence fra Apples iPhone.

Mens markedet for mobiltelefoner stadig er i vækst i mindre udviklede verdensregioner, så er der en tendens til, at folk i disse områder køber billigere telefoner, hvilket gør, at omsætningen alligevel hænger, selvom Nokias samlede salg fortsat er steget.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere