Der er også gode ting ved kriser. For eksempel at de på et tidspunkt holder op og bliver til fremgang.
Det er i og for sig også meget sundt en gang imellem at få ryddet op, så de mindre dygtige, der kun eksisterer i kraft af, at markedet holder dem oppe, enten bliver tvunget ud eller tvunget til at blive dygtigere.
For det ser uvægerligt ud til, at vi skal have os en god gang krise. Med finansiel krise, der bliver til økonomisk krise.
Med stigende arbejdsløshed, og indere, der underbyder os på prisen og overbyder os på kompetencerne. Masser af sorte skyer, og nu er de ikke længere i horisonten, nu er de lige op over.
Det bliver uvejr, og det bliver nok slemt.
Hurra for det. Det er nemlig en fantastisk anledning til at få gjort noget ved den innovation, vi måske skulle have haft kul på, da det bare gik fremad.
Da havde vi bare ikke tid, vi var jo ude hos kunderne og havde travlt med at levere varen.
Har vi tid til det?
"Klichéer," mener nogle måske, for får vi ikke bare rasende travlt med at overleve i stedet? Bliver der overhovedet tid til at være fremsynede?
Af flere grunde er det en rigtig god ide at få sat fokus på innovationen - klichéer eller ej.
En af grundene er, at hvis vi spiller vores kort rigtigt, ser det måske slet ikke så slemt ud for it-branchen.
Når alle andre brancher også skal til at finde nye måder at sikre indtjeningen på, kommer it til at spille en central rolle, for eksempel i form af digitale løsninger i forlængelse af de traditionelle fysiske produkter - som i en af mine tilbagevendende historier om at finde sin virksomheds iTunes.
For små to år siden manglede Danmark følge undersøgelser flere tusinde "kvalificerede it-folk" i.
Siden da er markedet vokset en del, især i 2007 var der stadig masser af saft og kraft i efterspørgslen med solide vækstrater.
Hvordan kan vi lokke udlændinge hertil?
Udbuddet af arbejdskraft er ikke vokset med samme takt, så selvom krisen er begyndt at kunne mærkes, må der nødvendigvis stadig være et meget stort behov for dygtige hoveder.
For nylig deltog jeg i en paneldebat i det amerikanske handelskammer Amcham, hvor et af emnerne var vilkårene for it-branchen i Danmark.
Vi diskuterede blandt andet, hvordan vi kunne lokke internationale kompetencer til at flytte hertil og tage arbejde i den danske it-branche.
"Gør noget ved skattetrykket," var det første oplagte svar på det spørgsmål, men også et dejligt bekvemt svar, for det er jo et politisk ansvar at sikre, at vores videntunge brancher som it-branchen har nogle vilkår, der fremmer udviklingen og er gode for Danmark.
Det rigtigt gode spørgsmål i debatten var derfor, hvad vi ville gøre, hvis vi ikke måtte svare "sænk skatten."
Her har du svaret
Svaret er det samme, som på spørgsmålet om, hvad vi vil gøre ved krisen: Innovation.
For hvis der ikke er perspektivrige og udviklende opgaver at tage fat på, kan vi jo heller ikke lokke de kloge hoveder hertil, attraktive skatteforhold eller ej.
Vejen gennem krisen, og vejen til at tiltrække dygtig arbejdskraft, går gennem banebrydende digitale services, der bringer vindmøllerne ind i stuerne, nytænkende borgerservice i hjemmeplejen og forrygende kombinationer af digitalt og fysisk design i møbelindustrien.
Det er bare at tage tænkehatten på, bringe it-folk og produktfolk sammen - så skal vi nok få noget godt ud af den bette krise.
Gør vi det godt, kommer vi ikke kun ældre, men også klogere og dygtigere ud på den anden side af krisen, i god position til at få glæde af det opsving, der altid kommer efter en nedtur.
Karsten Fogh Ho-Lanng er corporate vice president og chief technology officer hos NNIT.