Selvom stemningen i mange it-firmaer er under frysepunktet, er der andre, der nyder godt af den aktuelle finanskrise. Det nordiske it-selskab Sirius er et af dem.
Finanskrisen gav i starten af oktober et helt kontant udbytte til firmaet.
Sirius IT valgte at slå til, da firmaets islandske bank, Kaupthing Bank, var i pengenød.
Banken spurgte derfor sine likvide kunder, om de ønskede at afdrage ekstraordinært på lån. Det gjorde Sirius IT, fortæller administrerende direktør Kim Winther Jensen.
"Vi fik mulighed for at indfri et højt forrentet lån, da banken havde brug for likvider. Det betydet, at vi sparer tre millioner om året i renter. Det er også en slags penge," siger han.
Lavkonjunktur gør ingen forskel
Generelt mener Kim Winther Jensen ikke, at Sirius IT vil blive påvirket i synderlig grad af den aktuelle afmatning.
"Vi kører ikke vældigt op, når der er højkonjunktur, og vi mærker stort set heller ikke, når der er lavkonjunktur," siger han.
Kim Winther Jensen peger derimod på, at kunderne ofte har indgået længere samarbejdsaftaler med Sirius IT, hvilket gør selskabet mindre konjunkturfølsomt.
"Langt det meste af vores arbejde foregår på mellemlange eller lange aftaler, hvor vi vedligeholder kundernes systemer. Falck, for eksempel, er en af vores kunder, hvor vi leverer til deres vagtcentraler. Der er ikke færre, som skal køres på hospitalet, fordi der er krise," konstaterer Kim Winther Jensen.
Sirius på rov blandt sårede selskaber
Tværtimod planlægger Sirius at lune sig ved finanskrisens bål af gløder fra udbrændte it-selskaber.
"Vi ser helt klart på, hvad der er af godbidder rundt omkring. Der kan jo ofte være virksomheder, der har problemer, men som har gode, sunde ting i øvrigt," siger han.
"Alle mener jo, at der kommer til at ske en konsolidering af markedet, og det kan godt være, at sådan en krise giver den et ekstra skub på vejen. Og der går vi ind og tager vores rolle," fortsætter Kim Winther Jensen.
Opkøber Sirius IT ikke nye selskaber, tror Kim Winther Jensen i det mindste på, at det igen bliver lettere at skaffe folk til forretningen.
"Rekruttering har hidtil været en udfordring. Det har været rigtig svært at få de dygtige folk ind. Vi kan allerede se nu, at der er en opblødning, fordi nogle virksomheder skærer ned og lukker," siger han.