Verdens tyndeste cd-walkman

Sonys D-NE10 er verdens mindste ATRAC CD Walkman. Den måler blot 5,7 millimeter i tykkelse og fylder ikke meget mere end en cd i omfang.

Indhold

ATRAC Walkman-linjen har med D-NE10 fået et nyt medlem af familien. Den kan afspille cd'er hvor musikken er pakket i Sonys eget ATRAC3plus-format.

D-NE10 er den tyndeste ATRAC CD Walkman på markedet. Kun 5,7 millimeter i tykkelsen måler den.

Det er psykoakustisk musikformat, som det kendes fra eksempelvis mp3-musik, og som fjerner de dele af musikken som øret alligevel ikke kan opfatte. Det gør at musikken kan komprimeres langt mere end med ikke-tabsgivende komprimering.

I forhold til mp3-filer, der helst skal have en bitrate på 128 kilobit i sekundet for at lyde nogenlunde, så kan ATRAC3plus presse musikken helt ned i 60 eller 48 kilobit i sekundet og stadigvæk lyde omtrent som en mp3-fil ved 128 kilobit.

Det betyder at ATRAC3plus-filerne er meget små, og en sang fylder typisk omkring to megabyte.

En enkelt cd kan rumme musik fra hele 30 cd'er i ATRAC3plus-formatet, ved den lave bitrate på 48 kilobit i sekundet.

Softwaren til at komprimere musikken hedder SonicStage 2.0, og som noget nyt kan man nu gemme sin musik i op til 256 kilobit i sekundet i ATRAC3plus, hvis man alligevel synes de lavere bitrater giver for dårlig lyd.

Selvom den nye afspiller med sine blot 5,7 millimeter er ganske tynd, skulle det ikke gå udover holdbarheden, da den er lavet i magnesium, og således skulle kunne tåle lidt af hvert.

Prisen for D-NE10 bliver på 2300 kroner med moms, når den er klar til salg i marts.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere