Artikel top billede

Cloud-selskabet Rackspace på opkøbs-togt

Rackspace Hosting har planer om at købe to virksomheder for at udvide og forbedre sine cloud computing-tjenester. Også selvom selskabet dermed går efter sine allerede eksisterende kunder.

Computerworld News Service: Det virker måske lidt underligt, at en virksomhed, der udlejer dedikerede servere, vælger at gøre det lettere for sine kunder at vælge cloud-tjenester.

En typisk dedikeret server hos Rackspace koster op til 375 dollars om måneden.

Men man kan få de samme ressourcer i en virtualiseret fysisk server for helt ned til 20 dollars om måneden, fortæller Rackspaces CTO, John Engate.

"Nogle gange er en dedikeret server bare overkill," siger han.

Den overordnede trend er tydelig:

Cloud-baserede tjenester er attraktive for Web 2.0-virksomheder, nystartede virksomheder og virksomheder med web-applikationer på grund af den lave pris og muligheden for at skalere op og ned efter behov.

Skyen skal være for almindelige mennesker

Amazons cloud-baserede tjenester er et godt eksempel på den model, og en af de virksomheder, Rackspace køber - Jungle Disk - laver et værktøj, der kan bruges sammen med Amazons storage-tjeneste.

Jungle Disk har baseret sin forretning på Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) med et management-værktøj, der giver brugerne mulighed for at behandle Amazob S3 som et netværksdrev.

"Det gør 'skyen' tilgængelig for almindelige mennesker," siger John Engate.

Rackspace præsenterede sin cloud storage-tjeneste tidligere på året.

Cloud-tjenester mere dynamiske

Rackspace har også planer om at købe Slicehost LLC, der tilbyder virtuel server-hosting, og som bruger Xen-virtualisering og sælger sine servere med komplet adgang til roden og reserverede mængder RAM.

Ifølge John Engate minder Slicehosts tjenester om Amazon Elastic Computer Cloud (Amazon EC2), men han mener, at Slicehost har gjort brugen af cloud-baserede tjenester mere simpel.

Slicehost administrerer omkring 15.000 virtuelle instanser i dag, fortæller han.

"'Skyen' leverer en mere dynamisk kapacitet, hvor man kan tilføje og fjerne infrastruktur i realtid," lyder det fra John Engate.

Dedikeret infrastruktur tager tid, koster penge og kræver en kontrakt - noget der ikke er brug for med cloud-tjenester, siger han.

Selvom cloud-tjenester måske virker som et attraktivt alternativ til dedikeret hosting, vil der stadig være brug for dedikerede systemer.

Dedikerede servere vil overleve

Jonathan Eunice, analytiker hos Illuminata, mener, at virksomheder, der for eksempel har investeret mange millioner i ERP-systemer og som kører applikationer, der skal overholde de jurisdiske compliance-regler, formentlig vil fortsætte med at bruge datacentre.

Jonathan Eunice siger, at det er vigtigt, at kunderne har tiltro til deres cloud-udbyder.

"De bryder måske ikke ned så tit, men når de gør, ryger det hele," fortæller han.

Men prisen på cloud computing er et godt salgsargument.

Jonathan Eunice fortæller om sin egen oplevelse med Amazons storage-tjeneste for at illustrere, hvor økonomisk fordelagtigt cloud-baserede tjenester kan være.

Hans virksomhed flyttede for nylig grafikfiler fra de sidste 15 år over til Amazons tjeneste.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere