Artikel top billede

Økonomien kan forsinke nye mobil-applikationer

Den økonomiske krise kommer formentlig til at sænke udviklingen af nye mobilapplikationer til virksomheder, lyder det fra flere topledere ved en mobilkonference.

Computerworld News Service: Selv om den kriseramte økonomi nok kommer til at bremse brugen af mobil-tjenester, vil udviklerne formentlig gå efter forbrugeren frem for virksomhederne, lød det fra flere topledere, der deltog i Mobile Northwest-konferencen.

"Jeg tror ikke, folk vil bruge flere penge på telefoner, og jeg tror ikke, de vil købe flere spil," sagde Tom Huseby, direktør for SeaPoint Venture og hovedtaler.

Men selvom folk ikke køber nye telefoner eller spil, er det næppe sandsynligt, at de helt skaffer sig af med deres telefoner.

"Vi er heldige nok til at være i en branche, hvor forbrugerne vil fortsætte med at bruge penge på trådløst," siger Venetia Espinoza, chef for mobile applications and partner programs hos T-Mobile.

Hun tilbragte for nylig en dag med at arbejde i en af T-Mobiles forretninger, og her hørte hun flere kunder sige, at de hellere vil opgive deres fastnettelefon eller kabel-tv end skille sig af med deres mobiltelefon.

Sociale netværk i virksomheder

Selvom det samme gælder for mange virksomheder - det er nok de færreste, der skærer i budgettet til mobiltelefoner - kommer de formentlig ikke til at udvide brugen af mobiltelefoner med nye applikationer.

Selvom social networking-applikationer for eksempel er velegnede til virksomhedsbrugere, er det sværere at nå virksomheder end forbrugere, siger Peter Claasen, chef for business development hos Ontela, en nystartet virksomhed der tilbyder automatisk upload af fotos fra brugerens mobil til en hjemmeside.

"Vi fokuserer ikke på virksomheder, men vi har tænkt over det, og jeg tror, det er et modent marked," siger han.

Men man kan nå mange flere brugere ved at tilbyde tjenester til forbrugere gennem en udbyder end ved at henvende sig til individuelle virksomheder, siger han.

Og derfor bliver virksomhedsmarkedet ikke prioriteret særlig højt i hans virksomhed.

Tom Huseby er enig i, at nystartede virksomheder kan have svært ved at komme igennem til virksomheder.

Pinefuld proces

Større it-leverandører som Microsoft, Oracle og SAP har bedre held med det, fordi de kan sælge trådløse produkter som et tillæg til de kontrakter, de måske allerede har med virksomheden, siger han.

Historisk set er det kun en meget lille procentdel af mobilbrugerne, der nogensinde har downloadet nye applikationer på deres telefon.

Det har betydet, at applikationsudviklerne har været nødt til at gennemgå en ofte pinefuld proces med at forsøge at overbevise mobiloperatørerne om at loade deres applikationer på telefonerne, før de kommer på markedet.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere