Artikel top billede

Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Kommuneboss for hurtig til at fejre borger.dk

Der blev ikke sparet på lovordene, da kommuneformand Erik Fabrin og fire ministre i mandags udtalte sig om den nye borger.dk. Faktum er, at under hver femte kommune er klar til borger.dk.

Kommunernes formand Erik Fabrin (V) tog munden for fuld, da han i mandags inviterede borgerne til at bruge 13 selvbetjeningsløsninger 'uanset bopæl'.

Sådan sagde Erik Fabrin i en pressemeddelelse, hvor han sammen med fire ministre og formanden for regionerne lovpriste den nye version af borgerportalen.

Men borgmesteren fra Rudersdal var for hurtigt ude. Det erkender Jakob Harder, centerchef i KL's center for borgerbetjening og it-politik.

"Her var vi for optimistiske og budskabet blev strammet lidt for meget i forhold til hvad status viste sig at være på dagen. Det er mit ansvar, og det beklager jeg," siger centerchefen.

Faktum er nemlig, at langt fra alle kommuner har hørt efter, da kommunernes organisation, KL, gav håndslag på at have 13 selvbetjeningsløsninger klar til den nye version af borger.dk.

I hvert fald havde kun 16 af landets 98 kommuner meldt sig klar til premieredagen på borger.dk i den nyeste version, som blev introduceret i mandags.

16 kommuner havde de 13 selvbetjeningsløsninger klar. 38 kommuner er dog tæt på målet, da de har 10 eller flere løsninger klar på den fællesoffentlige borger. Det ændrer dog ikke ved, at hele 44 kommuner ikke er klar.

"Jeg skal beklage, at et par formuleringer i vores pressemeddelelse ikke holdt på dagen for borger.dk-lanceringen. Der skulle have stået, at vores klare og ambitiøse mål er, at alle landets borgere uanset bopæl kan bruge alle 13 selvbetjeningsløsninger," siger Jakob Harder.

Plan klar

I centeret for borgerbetjening forklarer konsulent Astrid Starck, at der allerede er lagt en plan for at få de sidste kommuner med på borger.dk.

"Der er rigtig mange kommuner, der selv har en løsning, men løsningen er ikke lagt på borger.dk. De kunne komme på, hvis de sendte et link til borger.dk, selvom det bedste er at få lavet en visuel integration," fortæller Astrid Starck.

Hun forklarer, at det vil være muligt at få næsten alle kommuner klar på borger.dk i løbet af kort tid. Hun vurderer, at kun syv kommuner vil få svært ved at komme på portalen, inden der i uge 47 er en kampagne, som skal øge brugen af borger.dk.

"Vi har talt med mange kommuner, som er blevet klar i denne uge, og vi foretager en måling i november, fordi vi vil gerne give flere kommuner muligheden for at melde sig klar," siger Astrid Starck.

Hun forklarer, at der har også har været problemer med, at nogle leverandører har lovet at være klar, men ikke har nået det inden deadline. Endelig understreger hun, at det er op til den enkelte kommune, om man overhovedet vil leve op til kravet.

"Vi prøver på alle mulige måder at få kommunerne med, men de skal selv beslutte det," siger Astrid Starck.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere