Ny lille iPod

I forbindelse med MacWorld-konferencen har Apple lanceret en lille iPod MP3-afspiller og en ny server, baseret på G5-processoren.

Indhold

I disse dage afholdes Apple-tilhængernes favoritarrangement i San Francisco. MacWorld-konferencen blev fløjtet i gang med en tale af firmaets topchef Steve Jobs, hvor han lancerede adskillige nye Apple-produkter, blandt andet en formindsket udgave af MP3-afspilleren iPod.

Apple iPod Mini.
Den nye iPod Mini måler 9 x 5 x 1,3 centimeter og vejer cirka 100 gram. Der kan være omkring 1.000 musiknumre på dens fire gigabyte harddisk. Afspilleren fås i farverne blå, grøn og lyserød samt som sølvfarvet eller guldfarvet.

MP3-afspilleren tilsluttes computeren med USB 2.0 eller FireWire, og den kan benyttes med både Mac og Windows. Batterilevetiden skulle være otte timer.

I de første par måneder er der kun iPod Mini til amerikanerne. Afspilleren bliver leveret til det europæiske marked til april, og i Danmark kommer den til at koste noget i retning af 2.290 kroner med moms.

Steve Jobs præsenterede også en ny 64-bit server ved navn Xserve G5. Der er tale om en 1U-server med plads til en eller to 2,0 GHz G5-processorer, op til 750 gigabyte harddisk-plads og maksimum otte gigabyte DDR RAM.

Xserve G5 kommer på det danske marked i starten af næste måned. En Xserve G5 med to processorer, en gigabyte RAM, 80 gigabyte harddisk, dobbelt gigabit Ethernet og cd-drev koster 36.990 kroner med moms.

For 99.990 kroner ekstra kan man få fingrene i et 3U RAID-modul med plads til 3.500 gigabyte data fordelt på 14 harddiske. Xserve RAID fås også med kapaciteter på 1.000 og 1.750 gigabyte.

På MacWorld har Apple også demonstreret klynge-teknologien Xgrid, som kan binde Apple-maskiner sammen til supercomputere. Op til 84 Xserve G5-maskiner kan forbindes med Xgrid, og det ville give en regnekraft på 1,5 teraflops.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere