Den tyske softwaremastodont SAP får nu mulighed for at komme helt tæt på potentielle nye kunder. Endda mens kunderne er i skole.
Handelshøjskolen i Århus tilbyder nemlig nu valgfag i firmaets ERP-løsning, SAP Business One.
Blandingen af SAP's kommercielle interesser og undervisningen er der ifølge dekan på Handelshøjskolen i Århus, Børge Obel, ikke noget odiøst i.
"Vi har jo i mange forskellige sammenhænge samarbejder med erhvervslivet, hvor vi også trækker cases ind på forskellig vis. Her er det så et konkret produkt, som man underviser i, men det foregår jo i et samarbejde med en af vores ansatte, som sørger for, at læringsmål er som det skal være," siger han.
Udbredelse en vigtig faktor
Børge Obel er klar over, at nogle kan mene, at SAP bliver fremhævet foran andre ved tiltaget, men gør samtidig klart, at den slags udvælgelser gøres dagligt.
"SAP er jo et meget udbredt system. En af måderne at lære strukturen i ERP-systemer på er at blive konkret. Det svarer jo til, at vi også vælger statistikprodukter, optimeringsprodukter og andet. Vi bruger og vælger systemer i undervisningssammenhæng hele tiden. Jeg kan ikke se, at det her er meget anderledes," siger han.
Han peger på, at det er nødvendigt at fokusere på et enkelt produkt af hensyn til undervisningens værdi i praksis.
"Indenfor regnskab og styring er der kommet programmer, hvor man skal kunne dem i detaljer for at kunne løse opgaver, og der skal vi vælge et system," siger han.
Ikke første gang det sker
Kan du forstå, hvis nogen mener, at I ikke er objektive, når I vælger kun én løsning?
"Det er vi da. Der er ikke noget subjektivt i det her. Vi underviser i ERP og bruger et konkret eksempel," siger Børge Obel.
Hvad vil du sige til de af SAP's konkurrenter, der måske også gerne vil udbyde valgfag på Handelshøjskolen?
"Jeg afviser ikke, at vi ikke kunne have et andet valgfag, så man kunne sammenligne. Vi laver ikke eksklusiv-aftaler som sådan. Vi vil gerne snakke med alle i erhvervslivet," siger han.
Det er ikke første gang, Handelshøjskolen i Århus samarbejder tæt med erhvervslivet. Skolen har i forvejen aftaler med flere store virksomheder om sponsorater af forskellig karakter.
"Vi har corporate partners, som betaler for at være det. Det indebærer for eksempel, at de får navn på et auditorium, samarbejder om rekruttering og lignende," siger han.
Handelshøjskolen i Århus regner med, at 20-25 studerende får muligheden for at vælge SAP-valgfaget.
Ud af dem, håber SAP, at 20 procent ender som konsulenter.