Artikel top billede

Fotomontage: Kaptain/CW

Eksplosiv vækst i video på mobilen

Om tre år bruger tre ud af fire deres mobiltelefoner til at se videoklip. I samme periode stiger antallet af brugere, der ser tv på mobilen med en faktor tre.

Antallet af mennesker, der bruger mobiltelefonen til at høre radio, se tv eller video, stiger voldsomt.

Sidste år blev 26 procent af mobiltelefoner brugt til at se streaming video, og det tal stiger ifølge analysebureauet Strategy Analytics til 75 procent i 2011.

Når det gælder mobil-tv, er den procentuelle stigning voldsommere, men udgangspunktet er lavere. Fra tre procent i 2007 til 13 procent i 2011.

Stereolyd i mobilen

Samtidig venter Strategy Analytics, at salget af mobiltelefoner med musik- og multimediefunktioner stiger til 1,4 milliarder styk i 2010, herunder musikmobiler med stereolyd. Det er en tredobling i forhold til i dag.

I takt med dette forventes markedet for Bluetooth headsets at blive fordoblet til 14,2 millioner solgte headsets inden 2011.

Headset-producenten Plantronics og lydeksperten Altec Lansing spår store fremtidige investeringer i lydoplevelser i takt med, at musik på mobiltelefoner stiger.

"Gode lydoplevelser bliver en vigtigere og vigtigere parameter, når forbrugeren vælger mobiltelefonen som multimedie-enhed," siger Tord Nybleus, nordisk ansvarlig for forbrugerprodukter hos Plantronics og Altec Lansing i en presemeddelelse.

Væksten i procent

På verdensplan er salget af musik til mobilen ifølge Plantronics og Altec Lansing steget med 70 procent i år og forventes at være vokset med 100 procent inden 2009.

Analyser fra RH Associates og eMarketer viser ligeledes, at markedet for downloads af multimediefiler på mobiltelefonen forventes at stige i værdi fra 13 milliarder kroner i 2007 til 46 milliarder kroner i 2010.

I takt med at teknologien udvikler sig, er virksomhederne tvunget til at udvikle konkurrencedygtige produkter. Strategy Analytics forventer følgende globale udvikling af multimedier på håndholdte enheder:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere