Artikel top billede

Hold computer og firmaoplysninger adskilt

Det kan være en dårlig idé at efterlade et visitkort i computertasken eller udstyre den med et mærkat med kontaktoplysninger.

"Det vil være lettere for vores personale at finde computerens rette ejermand, hvis flere folk satte et skilt med navn eller firmanavn på den bærbare computer."

Sådan lyder rådet fra København Lufthavn til Computerworlds læsere.

Men hvis du har lagret fortrolige oplysninger, bør du tænke dig om en ekstra gang, før du opbevarer din computer sammen med informationer, der klart og tydeligt fortæller, hvem du er og hvor du arbejder.

"Jeg vil nødigt sætte et mærkat på min computer, der inddirekte fortæller 'jeg kommer fra dette firma, henvend dig venligst her, hvis du vil afpresse mig'. Det er specielt en risiko, hvis du kommer fra et højt profileret firma. Alene navnet kan skærpe interessen for indholdet på computeren," siger Ulf Munkedal, der er sikkerhedsrådgiver og direktør for it-sikkerhedfirmaet FortConsult.

Han mener dog, at det grundlæggende er en god idé at vedhæfte kontaktoplysninger. Men kun private bør vedlægge mere detaljerede kontaktoplysninger.

Arbejdscomputer bør højest udstyres med en Gmail-adresse eller et telefonnummer, der ikke afslører, hvilket job du har.

Tilbage til hovedartiklen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere