Artikel top billede

Du ved det jo godt: Få nu krypteret den disk!

Alt for få virksomheder krypterer de ansattes computere, selvom det hverken er voldsomt dyrt eller besværligt.

Du har lige glemt din bærbare computer i S-toget, og så snart du har forladt dit sæde, står en ung fyr med flosset moral klar. Han snupper lynhurtigt din computer og hopper af på næste station.

Han har scoret sig en fin ny computer, men hvis han håber på at få lov til at snage i dit privatliv og i dine fortrolige arbejdsdokumenter, så bliver han skuffet.

Din harddisk er nemlig krypteret.

Desværre er det alt for få, der krypterer deres harddisk, og i en stor del af de danske virksomheder er de bærbare computer blot udstyret med et simpelt password i styresystemet.

"Mange virksomheder har følsomme informationer liggende på de ansattes bærbare computere, men alt for få virksomheder krypterer deres harddiske. Det er helt grotesk, fordi systemer til at kryptere harddiske er relativt billige for virksomheder at anskaffe," siger Henrik Skovfoged, som er afdelingschef for sikkerhed hos Netdesign, der beskæftiger sig med it-sikkerhed og IP-baserede kommunikationsløsninger.

Sikkerheden halter nemlig gevaldigt i mange danske virksomheder, hvor de ansatte blot har en computer, der er udstyret med simpel password-beskyttelse af styresystemet.

"De virksomheder, der har fokus på sikkerhed, krypterer computerne, men den typiske bærbare i det danske erhvervsliv har stadig blot en passwordsbeskyttelse af styresystemet og ikke andet," siger Tonny Bjørn, som er sikkerhedskonsulent hos det danske it-sikkerhedsfirma Comendo.

Stramme it-budgetter bremser

Ulf Munkedal, som er sikkerhedsrådgiver og direktør for it-sikkerhedsfirmaet FortConsult, vurderer, at den ringe brug af kryptering skyldes manglende kendskab blandt de private brugere samt stramme it-budgetter i erhvervslivet.

"Mange it-afdelinger vil gerne kryptere computeren, men selvom det ikke er voldsomt dyrt, kan det alligevel hurtigt løbe op, når der skal købes licenser til de ansatte i en mellemstor virksomhed," siger Ulf Munkedal.

Der findes et væld af forskellige krypteringsværktøjer, som du kan bruge, der eksempelvis giver dig mulighed for at kryptere hele din harddisk eller oprette et virtuelt drev på din harrdisk, som er krypteret. Nogle af produkterne må du til lommerne for, mens andre produkter som eksempelvis Pretty Good Privacy, er gratis for private.

Hvis du er abonnent hos Eksperten.dk kan du læse en guide til, hvordan du krypterer dine e-mails med Pretty Good Privacy.

Tilbage til hovedartiklen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering