Artikel top billede

Du ved det jo godt: Få nu krypteret den disk!

Alt for få virksomheder krypterer de ansattes computere, selvom det hverken er voldsomt dyrt eller besværligt.

Du har lige glemt din bærbare computer i S-toget, og så snart du har forladt dit sæde, står en ung fyr med flosset moral klar. Han snupper lynhurtigt din computer og hopper af på næste station.

Han har scoret sig en fin ny computer, men hvis han håber på at få lov til at snage i dit privatliv og i dine fortrolige arbejdsdokumenter, så bliver han skuffet.

Din harddisk er nemlig krypteret.

Desværre er det alt for få, der krypterer deres harddisk, og i en stor del af de danske virksomheder er de bærbare computer blot udstyret med et simpelt password i styresystemet.

"Mange virksomheder har følsomme informationer liggende på de ansattes bærbare computere, men alt for få virksomheder krypterer deres harddiske. Det er helt grotesk, fordi systemer til at kryptere harddiske er relativt billige for virksomheder at anskaffe," siger Henrik Skovfoged, som er afdelingschef for sikkerhed hos Netdesign, der beskæftiger sig med it-sikkerhed og IP-baserede kommunikationsløsninger.

Sikkerheden halter nemlig gevaldigt i mange danske virksomheder, hvor de ansatte blot har en computer, der er udstyret med simpel password-beskyttelse af styresystemet.

"De virksomheder, der har fokus på sikkerhed, krypterer computerne, men den typiske bærbare i det danske erhvervsliv har stadig blot en passwordsbeskyttelse af styresystemet og ikke andet," siger Tonny Bjørn, som er sikkerhedskonsulent hos det danske it-sikkerhedsfirma Comendo.

Stramme it-budgetter bremser

Ulf Munkedal, som er sikkerhedsrådgiver og direktør for it-sikkerhedsfirmaet FortConsult, vurderer, at den ringe brug af kryptering skyldes manglende kendskab blandt de private brugere samt stramme it-budgetter i erhvervslivet.

"Mange it-afdelinger vil gerne kryptere computeren, men selvom det ikke er voldsomt dyrt, kan det alligevel hurtigt løbe op, når der skal købes licenser til de ansatte i en mellemstor virksomhed," siger Ulf Munkedal.

Der findes et væld af forskellige krypteringsværktøjer, som du kan bruge, der eksempelvis giver dig mulighed for at kryptere hele din harddisk eller oprette et virtuelt drev på din harrdisk, som er krypteret. Nogle af produkterne må du til lommerne for, mens andre produkter som eksempelvis Pretty Good Privacy, er gratis for private.

Hvis du er abonnent hos Eksperten.dk kan du læse en guide til, hvordan du krypterer dine e-mails med Pretty Good Privacy.

Tilbage til hovedartiklen




IT-JOB

SporingsGruppen ApS

App-udvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere