Artikel top billede

Vildledning koster teleselskab 80.000 kroner

Teleselskabet, der sidste år blev politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for vildledende reklame, må nu til lommerne.

Teleselskabet Tellio annoncerede sidste år med, at firmaets kunder kunne ringe ubegrænset for 82,50 kroner om måneden, og at blandt andet samtaler, opkaldsafgift og oprettelse var gratis.

Det løfte var for godt til at være sandt, mente Forbrugerombudsmanden, der meldte Tellio til politiet.

Ifølge Katrine de Neergaard, specialkonsulent hos Forbrugerombudsmanden, kunne man på selskabets hjemmeside læse, at opkald til mobiltelefoner og opkald til fastnet telefoner i visse lande ikke var gratis, men kostede en bestemt minuttakst.

I strid med flere paragraffer

Sagen er nu afsluttet med, at selskabet har betalt en bøde på 80.000 kroner for vildledende reklame i strid med markedsføringslovens § 3, stk. 1 og manglende prisoplysninger i strid med markedsføringslovens § 13, stk. 3.

Ifølge Forbrugerombudsmanden er udgangspunktet for bøden, at man skal have det dobbelte af markedsføringsomkostningerne i bøde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere