Domæneforeningen dotDK har indhentet støtte fra en bred vifte af selskaber med tilknytning til den danske internetbranche.
Men flere af støtte-organisationerne fortæller til Computerworld, at de dybest set er bedøvende ligeglade med, hvem der vinder retten til at administrere .dk-domænet fra februar 2009.
"Vi vælger ikke side i den diskussion. Sagen er, at vi er blevet kontaktet af dotDK og har tilkendegivet lysten til samarbejde, hvis foreningen vinder retten til at administrere det danske .dk-domæne," fortæller direktør Lars Thykier fra Danmarks Rejsebureau Forening.
Foreningen er ikke derimod ikke blevet kontaktet af konkurrenten DIFO/DK Hostmaster, der er i hård strid mod dotDK om ikke miste retten til administrationen af .dk-domænet efter ni år ved kontrolpulten.
"DK Hostmaster har slet ikke ringet til os, men hvis DK Hostmaster vinder, så vil vi også gerne samarbejde med dem," forklarer Lars Thykier til Computerworld.
Han understreger, at det ikke er støtteorganisationernes opgave at stille spørgsmålstegn ved den tekniske kompetence hos IT- og Telestyrelsen, der har prækvalificeret dotDK til at administrere det danske internet.
Politisk skønhedskonkurrence
Sådan lyder meldingen også fra Væksthus Hovedstadsregionen.
"Vi har ingen specielle præferencer for hverken dotDK eller DIFO. Vi vil naturligvis gerne arbejde sammen med begge parter," fortæller direktør Marlene Haugaard fra Væksthus Hovedstadsregionen.
Politisk skønhedskonkurrence
"Jeg forstår bare ikke, hvorfor hele denne domænediskussion har udviklet sig til en politisk skønhedskonkurrence," siger Marlene Haugaard.
DotDK's talsmand, CBS-professor Kim Viborg Andersen, beklager også, at hele diskussionen har udviklet sig politisk.
"Ingen af vores støtter er politiske organisationer - i modsætning til DIFOs medlemmer. Jeg kan derfor sagtens forstå, at de ikke gider bruge deres tid på politik," siger han.
Kim Viborg Andersen forstår også snildt, at de ikke ønsker at vælge side i domæne-slagsmålet.
"Hvis vi af uransaglige årsager skulle tabe retten til .dk-administrationen, så vil jeg på ingen måde opfordre vores støtter til at være sure på DIFO og DK Hostmaster. Så må de jo bare arbejde sammen på bedst mulige måde," forklarer Kim Viborg Andersen til Computerworld.
Flere organisationer har indtil videre trukket støtten til dotDK tilbage - senest Danske Handicaporganisationer, der netop ikke ønsker at være en politisk brik i kampen mellem DIFO/DK Hostmaster og dotDK.
Afventer IT- og Telestyrelsens afgørelse
Direktør Tom Togsverd fra Dansk industris it-branchesammenslutning ITEK, der bakker op omkring DIFO/DK Hostmaster forstår godt det politiske spilfægteri.
"Alle afventer jo afgørelsen fra IT- og Telestyrelsen og forsøger at påvirke processen," forklarer han.
Tom Togsverd understreger dog, at ITEK ikke har fravalgt dotDK på grund af politiske motiver.
"Vi kan simpelthen bare ikke lide dotDKs shared registry-model, som vi regner med dels gør det dyrere at købe .dk-domæner og dels mister man valgfriheden til udbyderen," siger han.