Artikel top billede

Illustration fra OpenOffice version 3.0.

Svenske kommuner går over til OpenOffice

En række svenske kommuner er parat til at skifte blandt andet Microsofts Officepakke ud med open source kontorpakke

En stribe svenske kommuner mener, at det åbne kontorprogram OpenOffice.org nu er blevet så modent, at det er på tide at tage det i brug.

Anledningen til, at kommunerne hinsidan har truffet deres OpenOffice-beslutning er, at programmet er på trapperne i en ny version, som kommunerne mener er god nok til, at de tør indføre den open source-baserede programpakke i større skala.

Repræsentanter fra 10 kommuner i Vestsverige har etableret projektgrupper for at evaluere OpenOffice.org 3.0, der har eksisteret i betaversion i nogle måneder og nu er klar i en endelig version.

Skoler og kommuner

Version 3.0 af den åbne kontorpakke er noget, mange skoler, offentlige myndigheder og kommuner ser frem til.

"Vi er nogle kommuner, som har etableret en projektgruppe, hvor vi evaluerer de forsøg, som er blevet gennemført op mod virksomhedssystemer og administrative netværk," siger Göran Westerlund, it-chef i Alingsås Kommune (nordøst for Göteborg, red.) til ComputerSweden.

Westerlund fortæller, at de 10 vestsvenske kommuner, som deltager i evalueringen af OpenOffice, har etableret et fælles konference-site, hvor de deler erfaringer.

Sikrer kvaliteten

"En positiv effekt af installationen af OpenOffice 3.0 er, at vi kan kvalitetssikre de dokumentmapper, som findes ude i virksomhederne," siger Göran Westerlund til ComputerSweden.

Kvalitetssikringen indebærer blandt andet, at interne dokumenter skal lagres i formatet odf, mens dokumentet før offentliggørelse skal ændres til Adobes pdf-format.

Alingsås Kommune har afsluttet sit forarbejde og begynder her til efteråret udrulningen af OpenOffice.

"Inden for den pædagogiske del af grundskole og gymnasium går vi over til OpenOffice fra efterårsterminen, og sandsynligvis lægger vi også administrationen over i begyndelsen af næste år," fortæller Göran Westerlund.

Et komplekst spørgsmål

Lars-Olof Lindblad, it-strateg ved Kungälvs Kommune (nord for Göteborg, red.), der i dag anvender Microsofts Officepakke, understreger, at et sådant skifte er en kompleks sag, der skal behandles med varsomhed og omtanke.

"Men viser evalueringen, at det er bedre for os som kommune at skifte, så gør vi det sandsynligvis også," siger Lindblad til ComputerSweden.

Lars-Olof Lindblad mener, at en del af det komplekse er, at mange af kontorsystemets funktioner ofte er integrerede i andre systemer, ligesom det også er en væsentlig problemstilling at tage stilling til, med hvilket format kommunen skal kommunikere med omverdenen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere