Artikel top billede

Dell-cheferne på række. I midten med rødt slips er det senior vice president Jeff Clarke. Yderst til venstre marketingdirektør for Europa, David Clifton.

Dell på jagt efter Apples succes

Pc-producenterne står ved en skillevej. Stigende krav om individualitet tvinger dem nemlig til at ændre fokus. Den udfordring lovede Dell at tage op, da firmaet præsenterede nye bærbare.

Monaco: Med udsigt til lystyatchs i færgestørrelse, et azurblåt middelhav og farvestrålende sportsvogne tog Dell imod til præsentationen af firmaets seneste serie af bærbare produkter.

Og de omgivelser skulle vise sig at være velvalgte. I hvert fald hvis hensigten har været at få Dell og firmaets produkter til at fremstå trendy, hippe og eksklusive.

For det er lige præcis de faktorer, der kommer til at afgøre, hvem forbrugerne fremover kaster penge efter.

Det forklarede vicepræsidenten for research hos analyseinstituttet Gartner, Brian Gammage, i åbningstalen.

Badet i blåt projektørlys forudså han, at pc-producenterne kommer på en hård opgave, når de skal forsøge at tækkes forbrugernes ønske om i stigende grad at få computere, der rent faktisk er personlige. Selv ude på arbejdspladserne.

Fremtiden er her i dag

Tidligere, forklarede Brian Gammage, havde it-cheferne relativt let ved at argumentere for, hvorfor alle medarbejderne i en virksomhed skulle bruge samme type pc. Det handlede om standardisering og forudsigelighed i driften. Noget it-afdelingen i store træk kun fik, hvis de valgte samme producent og samme model.

Sådan er det ikke mere. Nu er der frit valg på alle hylder, argumenterede Brian Gammage.

Med virtualisering, i dette tilfælde ment som muligheden for at lade software og data være uafhængig af operativsystem, enhed, netværk og sted, åbner der sig helt nye muligheder, mente Brian Gammage.

"Pludselig ændrer alt sig," jublede han fra scenen. "Virtualisering, dette buzzword, der bruges og misbruges til alt, virker rent faktisk. Det er her nu. Det er ikke Star Trek!" lød det videre.

"Udviklingen betyder fleksibilitet. En valgfrihed, som vi aldrig før har set lignende, og det er fantastisk, fordi mennesker ikke alle er ens. Vi har ikke alle de samme ønsker til en pc," sagde han.

Individuelle ønsker truer pc-producenter

Og netop denne udvikling kan true pc-producenterne, hvis de ikke er parat til at omstille sig til den ændrede virkelighed, forklarede Gartner-analytikeren.

Nu er det ikke længere nok, at de rå tekniske specifikationer er i orden. Der skal også være en følelsesmæssig forbindelse.

"De fleste pc-producenter har traditionelt solgt pc'ere ud fra et rent funktionelt synspunkt. Men i stigende grad afgøres købsbeslutningen af følelser og værdier. Se bare på hvordan det går Apple," fortsatte Brian Gammage sin lektion, der næppe har været til Dell-chefernes udelte glæde.

Dell vil spille Apples spil

Måske var det denne bemærkning, der fik hovedtaleren fra Dell, senior vice president Jeff Clarke, til efterfølgende i sin tale at bemærke, at det skam var områder, som Dell netop var kommet for at tale om.

"Bærbare computere er ikke one-size-fits-all. Men hvordan laver vi produkter, der har denne cool-faktor omkring sig?," spurgte han salen, næsten som havde han brug for gode råd.

Det havde han tilsyneladende ikke. Han svarede i hvert fald selv:

"Det gør vi ved at lave kunde-specifik innovation. Vi får fem millioner telefonopkald om dagen fra kunder. Den information bruger vi i produkterne. Det er vigtigt at forstå, at kunderne har forskellige ønsker," sagde han, næsten som et ekko af analytikeren fra Gartner.

Jeff Clarke fremviste derefter Dells nyeste bærbare og fremhævede, at en af de måder, de gav forbrugerne mulighed for at individualisere sig, var ved at tilbyde maskinerne i flere forskellige farver. Nu kunne man få en bærbar i både pink og orange, forklarede han.

Senere fortalte Dells europæiske marketingsdirektør, David Clifton, at Dell måske havde været sent ude i forbindelse med at give pc'erne et individuelt udtryk, men at de nu var på forkant.

"Vi har hørt kundernes ønsker højt og tydeligt og ageret derefter. De er vores bedste vejvisere. Som jeg ser det, er målet er levere en pc, der er så personlig, som den kan blive. Og der føler jeg, at vi gør det bedre end nogen andre. Punktum. Både Apple og alle de andre," sagde han.

Tilbage er spørgsmålet, om Dell lykkes med strategien, der skal støve de engang grå bærbare af.

Derfor var det måske symbolsk, at Dell havde valgt at holde konferencen på hotellet, der ligger over den berømte Formel 1-tunnel i Monaco.

Så kunne ingen lave dårlige jokes om, hvorvidt der var lys for enden. Det kan kun tiden vise.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere