I går kunne kommunernes organisation KL fortælle, at der er lavet en aftale, som skal give kommunerne forsyningssikkerhed for en række meget vigtige KMD-systemer efter et salg af den store it-virksomhed.
Aftalen er en milepæl på vej mod salget af det kommunalt ejede it-selskab. Men fællestillidsmanden for de godt 3.000 medarbjedere i KMD, Erik Lykke Hansen, som også er medarbejdervalgt repræsentant i KMD's bestyrelse, savner en klar udmelding om medarbejdernes fremtid.
"Vi vil jo varetage medarbejdernes interesser, og jeg kan ikke forestille mig, at der indgås en købsaftale, uden at der også er nogle garantier for medarbejderne," siger Erik Lykke Hansen.
Han mener, at medarbejdernes forhold efter et salg burde være blandt de første ting, der kom på plads, men medarbejderne er altså ikke at finde blandt de fire kernepunkter i aftalen, som udelukkende retter sig mod teknikken og forsynings-sikkerheden.
"Det er jeg skuffet over. Det havde været på sin plads, at der havde været noget om medarbejderne også," siger Erik Lykke Hansen, som undrer sig over, at han som bestyrelsesmedlem ikke er blevet underrettet om aftalen.
"Det undrer mig, at jeg skal have det at vide af en journalist," siger Erik Lykke Hansen.
Vigtig aftale
Erik Lykke Hansen anerkender, at aftalens fire kernepunkter, forsyningssikkerhed, prisstabilitet, fastholdelse af serviceniveauer og fortsat arbejde med åbenhed, er vigtige
Tidligere har KMD's ansatte skrevet et åbent brev til Folketinget, hvori de advarede mod, at forsyningssikkerheden på helt centrale systemer kunne blive truet efter et salg.
Og på det punkt mener Erik Lykke Hansen, at aftalen er fornuftig.
"Da jeg ikke har set aftalen, kan jeg ikke sige om de helt har imødegået den kritik. Men det er i hvert fald noget af det. De er selvfølgelig blevet klar over det med forsyningssikkerheden," siger Erik Lykke Hansen.