Artikel top billede

Anonymitet på nettet er under voldsomt pres

Kampen mod DoS-angreb kan også lede til den endelige aflivning af din anonymitet på nettet.

Computerworld News Service: At finde metoder til at begrænse "denial-of-service"-angreb (DoS-angreb) og sms-spam ved at gøre det sværere at forfalske afsenderen af elektronisk kommunikation er på dagsordenen, når den internationale telekommunikationsbranche mødes i denne uge.

Men borgerrettighedsfortalere advarer om, at disse tiltag kan betyde enden for anonymitet på internettet.

At gøre det muligt at spore oprindelsen af al internettrafik "rejser alvorlige bekymringer i forhold til at muliggøre statsundertrykkelse," udtaler Jim Dempsey, vice president for public policy ved Center for Democracy and Technology.

"Jeg er skeptisk over for de påståede fordele ved øgede sikkerhedsprocedurer."

Kilden til datapakker

Ved International Telecommunication Unions (ITU) møde i Geneve i denne uge vil telekommunikationseksperter diskutere rapportkladden med det kryptiske navn X.tb-ucr, som står for "traceback use case and requirements," der undersøger måder til at identificere kilden til datapakker sendt over IP-netværk.

"At kende kilden til trafik er essentielt for beslutninger, for beskyttelse af infrastruktur og for nyligt for at forebygge angreb på netværket," udtaler Tony Rutkowski, der er medlem af telekom-sammenslutningens sikkerhed-arbejdsgruppe og vice president for regulativer og standarder hos VeriSign.

Datapakker på IP-netværk indeholder informationer om deres afsender og destination.

Idet pakkerne bevæger sig fra router til router for at nå deres mål, fører routerne ingen optegnelser over, hvor pakkerne kommer fra.

Selvom afsenderadressen indeholdt i pakkerne er forfalsket, så er der ingen nem måde til at finde ud af hvem, der er den oprindelige afsender af trafikken.

Det er ikke nødvendigvis et problem - på nær hvis trafikken er til gene, hvilket eksempelvis er tilfældet under et denial-of-service-angreb på en server.

10 procent var forsøg på DoS-angreb

Ifølge Rutkowski var omkring 10 procent af alle DNS-forespørgsler på VeriSigns domain name-servere på et tidspunkt fra folk, der forsøgte at foretage DoS-angreb.

"Vi plejede selv at kunne foretage traceback," udtaler han.

Mange teleselskabers økonomidirektører vil også gerne vide, hvor trafikken kommer fra.

eleselskaberne oplever mere sms- og VoIP-trafik fra internet-gateways, og de har ret til at kræve betaling fra dem, der leverer trafikken.

Men når kilden til denne trafik er skjult eller forfalsket, så ved de ikke, hvem de skal sende regningen til.

Denne fantom-trafik koster muligvis netværksoperatører flere hundrede millioner kroner om året i tabt fortjeneste, mener Rutkowski.

Den internationale telekommunikations-sammenslutnings Study Group 17 har overvejet IP-traceback siden april 2007, da arbejdsgruppens viceformand, Jianyong Chen fra den kinesiske udstyrsfabrikant, ZTE, lavede en præsentation om emnet. Gruppen besluttede i april i år at undersøge det nærmere.

Denne uges møde vil behandle bidrag til en kladde af en anbefaling fra telekommunikationsforskere fra Kina og Sydkorea, hvor de største bidrag er skrevet af Sydkoreas standardiseringsråd, Telecommunications Technology Association (TTA).

TTA har tidligere udgivet rapporter om de mange metoder til at spore kilden til forfalsket datatrafik.

Rådet seneste bidrag her "er et næsten encyklopædisk opslagsværk over eksisterende og potentielle traceback-teknikker, der kan bruges lige fra IP-niveau til applikations-niveau," udtaler Rutkowski, som har læst dokumentet. Som en hovedregel offentliggør ITU ikke arbejdsdokumenter.

Anbefalinger fra ITU, som er et agentur under FN, har ingen direkte juridiske konsekvenser, selvom netværksoperatører dog har mulighed for at gøre overensstemmelse med ITU-specifikationer til et krav i de aftaler, de indgår med hinanden.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere