Artikel top billede

Undersøgelse: It-indkøbsbudgetter får kniven

Den økonomiske afmatning gør virksomhedernes it-chefer mere forsigtige, når det handler om at investere i it.

Computerworld News Service: Den svage økonomi påvirker it-forbruget hos næsten halvdelen af de store virksomheder i enterpriseklassen i både Nordamerika og Europa, men efterspørgslen efter tjenester forbliver stærk, viser en undersøgelse foretaget af Forrester Research af omkring 950 ledende it-beslutningstagere.

43 procent af de forespurgte it-chefer har skåret i deres virksomheders samlede it-budget i år.

24 procent har udskudt ekstraudgifter til efterfølgende regnskabsår, men 28 procent svarer, at der ikke er nogen påvirkning.

"Folk kaster sig stadig ud i for eksempel at opgradere deres ERP. Det er ikke det hele, der er tørret ind," udtaler analytiker hos Forrester John McCarthy.

"Men jeg kan sige dig en ting - dette ser ikke godt ud for Vista-opgraderingen. Det er nemlig en af de ekstraudgifter, som folk vil sige er unødvendig."

Ser slemt ud i USA

Forresters data viser, at situationen er betydeligt meget værre i Nordamerika, hvor 49 procent af respondenterne svarer, at de har skåret it-budgettet. I Europa er det tilsvarende tal 31 procent.

McCarthy påpeger dog, at økonomien i Europa er blevet væsentlig forværret, siden undersøgelsen blev foretaget i maj og tidligt i juni.

I forhold til vertikale markeder er finanssektoren særligt hårdt ramt.

49 procent af respondenterne i denne sektor fortæller om nedskæringer i it-budgetterne sammenlignet med 39 procent af respondenterne fra virksomheder i medie- og underholdningsindustrien.

"De vertikale data fortæller historien om, hvad der foregår i økonomien," siger McCarthy.

Omkring år 2002 var det it-branchen, der var "ground zero for nedgangen," og denne gang er det den finansielle sektor, bolig-, og bilmarkedet, udtaler han.

Men områder som produktion af teknisk industrielt udstyr går frem på grund af faktorer som udbygning af infrastrukturen i Kina, mener McCarthy.

Kun 16 procent af respondenterne svarer, at de har skåret i udgifterne til tjenester.

43 procent planlægger at outsource mere it-infrastruktur, 45 procent forventer at foretage yderligere outsourcing af applikationer og 43 procent vil have mere offshore-outsourcing.

70 procent svarer dog, at de sandsynligvis vil prøve at forhandle lavere honorarer til deres tjenesteleverandører, og 40 procent melder om svingende eller dårlig kvalitet.

"Jeg tror også, at dette fortæller historien om de meget store outsourcing-aftaler," udtaler McCarthy.

"Folk er ikke tilfredse med dem. De er svære at administrere og tit bliver de indgået af ren desperation. Enterprise-virksomheder er ved at foretage store ændringer i, hvordan de håndterer disse store aftaler. En del af problemet er muligvis leverandøren, men det handler også om, hvordan man håndterer leverandøren."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere