Artikel top billede

Danske 3 jubler over første positive resultat

Danske 3 jubler over endelig at have landet sit første positive resultat på månedsbasis. Det falder lige op til den endelige deadline, som selskabets ejere har sat for at få sorte tal.

Efter mere end fem år på det danske marked løfter teleselskabet 3 jublende hænderne i vejret.

Det er nemlig i sidste øjeblik lykkedes for selskabet at få hevet et positivt driftsresultat før renter, skat og afskrivninger, det såkaldte EBITDA, hjem for en samlet måned, nemlig august.

Netop det har været et krav fra selskabets ejere, Hong Kong-konglomeratet Hutchison Whampoa og svenske Investor, der i januar meddelte, at 3 snart skulle til at tjene nogle penge, hvis selskabet skulle have en fremtid på det nordiske marked.

3 har i Norden investeret massivt i udbygning af selskabets netværk, men investeringerne på et tocifret milliardbeløb har langt fra kastet kundestorm af sig.

Tal fra IT- og Telestyrelsen viser nemlig, at 3 ved årsskiftet havde 304.000 kunder.

3 kom ud af 2007 med et samlet underskud på 800 millioner kroner. Selskabet tabte altså dermed godt 2.600 kroner per kunde i 2007 og har siden indtoget på det danske marked i 2001 samlet tabt mere end 9,5 milliarder kroner.

Men nu blæser der nye vinde over det danske land, mener 3's administrerende direktør i Danmark, Morten Christiansen, der i en udsendt pressemeddelelse bedyrer, at 3 nu har en 'sund' forretning i Danmark.

"Med et positivt driftsresultat har vi nået endnu en milepæl i virksomhedens udvikling. Der har været mange synspunkter i markedet om vores strategi, men vi har sat nogle klare mål for vores forretning sammen med vores ejere og de mål opfylder vi - senest med et positivt resultat på driften," siger han ifølge selskabet i pressemeddelelsen.

Det første positive driftsresultat for 3 betyder dog langt fra, at selskabet kommer ud med sorte tal i år, hvor det fortsat ventes, at 3 vil lægge yderligere underskud oven i de 9,5 milliarder kroner, som selskabet allerede har tabt herhjemme.

"Vi har nu sorte tal på driftdelen, og det skal være on going måned for måned fra nu af. Sådan har den klare udmelding været fra ejerne. Men det kan sagtens være, at vi for hele året får underskud også på driftdelen, fordi hele året jo regnes sammen," siger 3's kommunikationschef Stine Green Paulsen.

Fremadrettet gælder det nu arbejdet med at få sorte tal på EBIT, der er indtjeningen før renter og skat, men altså uden afskrivningsdelen, der i regnskabsmæssig sammenhæng giver mulighed for en vis tal-jongleren.

Stine Green Paulsen understreger dog, at tallene er helt reelle. Hun ønsker ikke at komme med bud på, hvor stort et underskud, 3 kommer ud med i år.

"Men der kommer nok til at gå nogle år, før vi får sort bundlinie," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere