Artikel top billede

Dell satser på Linux og Atom i pc'er til udviklingslande

Dell er klar med to nye laptops og to desktops i produktserien Vostro, der er udviklet til udviklingsmarkeder i Asien, Afrika, Latinamerika og Europa.

Computerworld News Service: Produkterne kører med Ubuntu Linux og er udviklet til at tilbyde de basale funktioner, som kunder i disse markedssegmenter i udviklingslandene efterspørger, fortæller Steve Felice, leder af Dell i Asien-Pacifik og Japan.

De nye produkter er for eksempel designet til at udbytte grafiske egenskaber, der er integreret med Intels processorer.

Hvis brugerne vil have mere avanceret grafik, må de kigge på andre produkter i Vostro-linjen, siger Steve Felice.

Dell producerede tidligere produkter til højtudviklede markeder og introducerede dem senere på udviklingsmarkeder.

Men i dag er fokus skiftet til at designe produkter udelukkende til udviklingsmarkeder, lyder det fra Steve Felice.

Dell har vægtet højt, at den nye Vostro-serie skulle være overkommelig i pris, nem at vedligeholde og have forudinstillede konfigurationer, fortæller Kirk Schell, leder af corporate marketing i Dells Business Product Group.

I Indien er den billigste laptop i den nye serie A840, der har en Celeron 560-processor, der kommer til at ligge på omkring 2.800 kroner.

Produktet får en tilsvarende pris på andre markeder og vil kun variere på grund af forskellige importafgifter og lokale skatter, fortæller Dells country manager i Indien, Sameer Garde.

Dell har brugt Intels processor Atom i en af desktop-modellerne i den nye serie, nemlig A100.

De andre produkter indeholder forskellige andre Intel-processorer, lige fra Celeron til Core 2 Duo, meddeler Dell.

Styresystemet Linux bliver brugt af mange små- og mellemstore virksomheder i udviklingslande, og det er årsagen til, at virksomheden besluttede at udbyde Ubuntu på den nye produktserie, fortæller Sameer Garde.

Bortset fra dekstoppen med Atom har brugerne også mulighed for at vælge Windows Vista fra Microsoft, lyder det fra Dell.

Dell har planer om at komme med flere produkter til udviklingsmarkeder i løbet af de kommende måneder.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere