Computerworld News Service: Den Europæiske Menneskerettigheds-domstol siger nej til at stå vejen for en udlevering af den britiske hacker Gary McKinnon til USA.
Gary McKinnon er anklaget for at bryde ind i computere, der tilhører NASA og det amerikanske militær og har anket beslutningen om udvisning i henhold til artikel 3 i den Europæiske Menneskerettigheds-konvention.
Han har fremsat påstand om, at forholdene under den fængsling, han vil blive udsat for, hvis han bliver dømt i USA, ville være i strid med et europæisk forbud mod umenneskelig eller nedværdigende behandling.
Domstolen besluttede torsdag at afvise Gary McKinnons appel og vil dermed ikke forhindre hans udvisning.
Domstolen havde tidligere besluttet, at hans udvisning skulle udskydes til midnat fredag, mens hans anmodning blev behandlet.
I 2002 blev Gary McKinnon for første gang tiltalt for sine lovovertrædelser, der var begået i 2001, af en amerikansk domstol, men han blev først arresteret af det britiske politi i 2005.
Den britiske regering godkendte først hans udvisning i 2006.
Gary McKinnon har aldrig været i USA, og de lovovertrædelser, han er anklaget for, blev begået i Storbritannien, forklarer hans advokater fra advokatfirmaet Kaim Todner LLP.
"Vi fastholder, at en retsforfølgelse af vores klient derfor bør gennemføres af de passende britiske myndigheder," lyder det fra advokaterne.
"Britiske statsborgere udsættes i stigende grad for, at udenlandske anklagere udvider deres beføjelser til forbrydelser, der angiveligt er foregået i dette land."
Sikkerhedskonsulent Graham Cluley fra Sophos mener, at beslutningen er en advarsel til hackere.
"Budskabet er klart - hvis du hacker en computer, må du være klar over, at det kan have alvorlige juridiske konsekvenser. Andre hackere bør tage Gary McKinnons situation til efterretning og spørge sig selv, om de vil risikere at ende i samme suppedas." siger Graham Cluley.
Gary McKinnons advokater vil anke udvisningen endnu en gang til det britiske Home Secretary.
Appellen vil tage udgangspunkt i Gary McKinnons helbred, da han for nylig har fået diagnosen Asbergers Syndrom, som er en neuroligisk lidelse, der er kendetegnet af tvangspræget adfærd og problemer med at indgå i sociale sammenhænge.
Oversat af Mille Bindslev