Artikel top billede

Pc-producenter går uden om Vista

Store pc-producenter som Dell og HP lægger deres egen software på maskinerne, så kunderne ikke skal trækkes med Vista og tro, at det er hardwaren, der er langsom.

Microsofts udskældte operativsystem Vista kan føje endnu et kapitel til en efterhånden lang række af ydmygelser.

Store pc-producenter som HP, Dell og Sony bygger alle deres egne brugerinterfaces til de bærbare pc'er, så brugerne slipper for at bøvle med Vista.

Det skal gøre det lettere for kunderne at bruge maskinerne, og forhindre dem i at tro, at det er maskinerne, der er langsomme.

Især har mange pc-brugere været utilfredse med Vistas langsomme opstart, skriver Wall Street Journal, der har undersøgt en række pc-producenters tiltag for at komme udenom Vista.

Dell: Brugerne havde problemer
Pc-producenternes brugerinterfaces er også skabt ud fra producenternes ønske om at give deres maskiner et særligt præg i konkurrence med alle de andre pc'er.

Men i Dell's tilfælde var det ifølge direktør for software marketing, Michelle Pearcy, kundernes problemer med at finde visse applikationer på deres nye Vista-pc'er, der fik virksomheden til at udstyre dens nye Studio-notebook med et andet interface.

Dell har derfor lagt den såkaldte Dell Dock på laptop'en, der har quick-start-ikoner, som deler brugerfladen ind i Spil og Arbejde.

Senere i år kommer der efter planen et nyt brugerinterface, der skal gøre det lettere for brugerne at finde, downloade og organisere film og musik fra nettet.

Microsoft: Byg bare ovenpå
Også HP går nye veje uden om Vista med virksomhedens TouchSmart-pc, der, som navnet mere end antyder, har trykfølsom skærm.

HP har udviklet en nyt interface, der ligger oven på Vista, for at gøre det lettere for brugerne at anvende deres computer.

Det er ikke første gang, pc-producenterne udvikler egen software. I 90'erne var der således flere, der lavede egne "shells" til Microsofts operativsystemer.

Microsoft var ikke glad for, at der blev pillet ved Windows, men efter monopol-retssagen mod Microsoft i USA i 2001 er der kommet andre boller på suppen. I dag opfordrer Microsoft ligefrem til, at der bygges oven på virksomhedens styresystemer.

89 procent er tilfredse med Vista

Ifølge Microsoft og analysefirmaet Penn, Schoen & Berland er 89 procent af brugerne imidlertid tilfredse med Vista.

Det forhindrer ikke Sony, der i sommerens løb introducerede Vaio SR notebook'en, i at udvikle sit eget interface til maskinen.

Sony har opdelt skrivebordet i tre mulige konfigurationer. En til arbejde, en til hjemmebrug og en til underholdning.

Og endelig er der pc-producenter som AsusTek Computer, der tilbyder den Linux-baserede bærbare pc, EeePC, hvor man kan åbne browseren og surfe af sted uden at starte Windows. HP har en tilsvarende under navnet Envy.

Men al denne add-on-software virker ikke nødvendigvis uden kvaler, konkluderer Wall Street Journal.

På HP's TouchSmart popper Windows nogle gange op midt på skærmen. Og Vistas bittesmå ikoner gør det svært for en touch-screen-bruger at lukke vinduet uden utallige prik på skærmen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere