Artikel top billede

Mads Bryde Andersen fra DK Hostmaster undrer sig over forløbet omkring rivalens kandidatur.

Hostmaster-formand: Hvem støtter dotDK?

I går kunne dotDK erklære sig som vindere af det danske domæne-slagsmål. Men rivalen, DK Hostmaster, undrer sig: Hvem støtter dotDK, og er støtterne betydningsfulde nok?

Indtil videre kender vi kun navnet på to ud af 10 navne, som støtter foreningen dotDK, der er favoritter til at overtage administrationen af de danske domæner.

I går kunne dotDK ellers aflevere 10 underskrevne støtteerklæringer til IT- og Telestyrelsen.

DotDK har valgt at holde kortene tæt ind til kroppen af frygt for at 'forplumre udbuddet'.

Det undrer Mads Bryde Andersen, der er formand for DIFO og DK Hostmaster, som administrerer de knap 850.000 domænenavne, der ender på .dk. Han opfordrer til, at der bliver spillet med åbne kort.

"Det ville være rart at kunne tage en åben debat med dem, der støtter dotDK. Vi vil da meget gerne høre, hvad de mener, der har været galt med vores administration de seneste ni år. Jeg er meget mystificeret over, at vi blot kender navnene på to foreninger. Hvorfor skal det hele være så hemmelighedsfuldt," spørger Mads Bryde Andersen.

Store og betydende foreninger?

Indtil videre har Foreningen af Kommunale IT-chefer (KITA) og foreningen Danish Biometrics meddelt, at de har underskrevet støtteerklæringen.

Frederik Kortbæk, der er formand for Danish Biometrics, bekræfter, at foreningen har underskrevet støtteerklæringen. Og han fortæller gerne, hvorfor han har valgt at støtte dotDK.

"Jeg er ikke utilfreds med DK Hostmaster. De har gjort det udmærket. Men det er på tide, at der kommer nye boller på suppen. DotDK lægger op til bredere involvering af brugerne og færre administrationsomkostninger. Alene det, at dotDK har kontaktet os, ser jeg som et signal om, at foreningen vil være i tæt kontakt med brugerne," siger Frederik Kortbæk.

Loven kræver, at dotDK kan fremvise fire støtteerklæringer fra betydende foreninger, der hver især repræsenterer de private brugere, de professionelle brugere samt selve internetbranchen.

Før dotDK har gjort det, er Mads Bryde Andersen svær at imponere.

"Nu kender vi ikke navnene på de resterende otte foreninger på dotDK's liste. Men jeg kan konstatere, at listen tæller Foreningen af Kommunale IT-chefer og Danish Biometrics, som jeg ikke har hørt om før. Nu må vi se, om IT- og Telestyrelsen vurderer, at der er tale om betydende foreninger på linje med eksempelvis Dansk Industri, Forbrugerrådet og Dansk IT," siger Mads Bryde Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere