Indtil videre kender vi kun navnet på to ud af 10 navne, som støtter foreningen dotDK, der er favoritter til at overtage administrationen af de danske domæner.
I går kunne dotDK ellers aflevere 10 underskrevne støtteerklæringer til IT- og Telestyrelsen.
DotDK har valgt at holde kortene tæt ind til kroppen af frygt for at 'forplumre udbuddet'.
Det undrer Mads Bryde Andersen, der er formand for DIFO og DK Hostmaster, som administrerer de knap 850.000 domænenavne, der ender på .dk. Han opfordrer til, at der bliver spillet med åbne kort.
"Det ville være rart at kunne tage en åben debat med dem, der støtter dotDK. Vi vil da meget gerne høre, hvad de mener, der har været galt med vores administration de seneste ni år. Jeg er meget mystificeret over, at vi blot kender navnene på to foreninger. Hvorfor skal det hele være så hemmelighedsfuldt," spørger Mads Bryde Andersen.
Store og betydende foreninger?
Indtil videre har Foreningen af Kommunale IT-chefer (KITA) og foreningen Danish Biometrics meddelt, at de har underskrevet støtteerklæringen.
Frederik Kortbæk, der er formand for Danish Biometrics, bekræfter, at foreningen har underskrevet støtteerklæringen. Og han fortæller gerne, hvorfor han har valgt at støtte dotDK.
"Jeg er ikke utilfreds med DK Hostmaster. De har gjort det udmærket. Men det er på tide, at der kommer nye boller på suppen. DotDK lægger op til bredere involvering af brugerne og færre administrationsomkostninger. Alene det, at dotDK har kontaktet os, ser jeg som et signal om, at foreningen vil være i tæt kontakt med brugerne," siger Frederik Kortbæk.
Loven kræver, at dotDK kan fremvise fire støtteerklæringer fra betydende foreninger, der hver især repræsenterer de private brugere, de professionelle brugere samt selve internetbranchen.
Før dotDK har gjort det, er Mads Bryde Andersen svær at imponere.
"Nu kender vi ikke navnene på de resterende otte foreninger på dotDK's liste. Men jeg kan konstatere, at listen tæller Foreningen af Kommunale IT-chefer og Danish Biometrics, som jeg ikke har hørt om før. Nu må vi se, om IT- og Telestyrelsen vurderer, at der er tale om betydende foreninger på linje med eksempelvis Dansk Industri, Forbrugerrådet og Dansk IT," siger Mads Bryde Andersen.