Agresso blev noteret på børsen i Oslo tilbage i 1996 og siden kom også et svensk datterselskab til.
"I første omgang sprang vi Danmark over for at få flere internationale erfaringer med et datterselskab i England," fortæller Stig Kjønstad, administrerende direktør for Agresso i Danmark og Sverige og bestyrelsesformand for selskabet i Norge.
Fremmede lande
Formålet med at springe Danmark over var ikke mindst at bevise overfor investorerne, at selskabet havde software, der kunne begå sig på tværs af landegrænserne og ikke bare i Skandinavien.
"Når det gælder sprog, bankregler, valuta og momsregler, så er der meget større forskel på Norge og England end på Norge og Danmark," siger Stig Kjønstad.
I foråret 2002 blev så det danske datterselskab en realitet, og i dag har virksomheden her i landet 13 kunder, hvor de nyeste Niras og Schaumann er gået i drift i år.
Tåler sagtens underskud
Både i 2006 og i 2007 er Agresso Danmark kommet ud med store underskud, hvilket ikke bekymrer den norske direktør.
"Strengt taget er vi stadig i en opbygningsfase i Danmark, og vi har så stærk en likviditet i det norske moderselskab, at der ingen fare er for det danske selskab, selvom det taber penge i både to og tre år," siger Stig Kjønstad.
Uni 4 Agresso Holland er det ultimative moderselskab, som ejer samtlige datterselskaber rundt omkring på kloden. Siden selskabet tidligere i år købte den engelske virksomhed Coda er koncernen nu repræsenterer i 18 lande.
Flere licenser, tak
Stig Kjønstad, der er her i landet en dag om ugen, vil gerne have nogle flere kunder i Danmark, for det er "på licenser, at vi tjener de store penge."
I øvrigt lover Kjønstad, at det fra og med i år er slut med røde tal på bundlinjen i Agresso Danmark.
"Der bliver overskud på bundlinjen i det danske selskab i år," lover han.
Den værste konkurrent er produkterne fra Microsoft Business Solutions (C5, Navision, Axapta, Concorde), men også Maconomy og sågar SAP betragter Agresso som konkurrenter, der skal tages alvorligt.