Artikel top billede

Domæne-sejren i hus for dotDK

Med over 10 tilkendegivelser fra forskellige internet-organisationer skal dotDK administrere det danske .dk-domæne i fremtiden. IT- og Telestyrelsen skal dog først afgøre, om organisationerne er reelle.

Domæneforeningen dotDK marcherer i dag sejrssikkert op til IT- Og Telestyrelsen med flere end 10 tilkendegivelser fra organisationer, der bakker op omkring foreningen og dens arbejde.

Hvis styrelsen godkender minimum fire ud af de mange foreninger som værende repræsentanter fra det danske internetsamfund, er kampen afgjort, og det bliver det dotDK, der skal administrere det danske toplevel-domæne .dk fra februar 2009.

Taberen er den nuværende administrator DIFO/DK-Hostmaster.

"Hvis ikke sejren var i hus før, så er den banket endnu mere på plads med de mange tilkendegivelser," lyder det fra en af de fire danske dotDK-stiftere Kim Viborg Andersen, der til daglig erprofessor ved Center for Anvendt ICT på Copenhagen Business School.

Han forklarer, at de sidste juridiske detaljer er blevet endevendt af foreningens advokat i fredags, og foreningen derfor nu har fået grønt lys til at aflevere underskrifterne.

Mørklagte medlemmer

Udover de minimalt fire tilkendegivelser, så er der fra IT- og Telestyrelsens side krav om, at der skal være repræsentanter fra tre forskellige lejre i det danske internetsamfund - de private brugere, de professionelle brugere samt selve internetbranchen.

"Vi har mere end en repræsentant fra hver gruppering, så vi er mere end dækket ind," siger Kim Viborg Andersen til Computerworld.

Trods glæden hos dotDK over, at kunne aflevere underskrifterne, vil Kim Viborg Andersen ikke ud med navnene på de mange medlemmer af frygt for at forplumre udbuddet.

Han vil kun røbe, at foreningen af Kommunale IT-chefer (KITA) bakker op omkring dotDK-foreningen, og at ingen DIFO-medlemmer har skrevet under på standard-tilkendegivelsen om at støtte dotDK, selvom den nye domæne-aspirant har mødtes med flere afmedlemmer fra DIFO.

Venter angreb

Samtidigt venter han nu på, at DIFO vil angribe navnene på støtte-listen som værende useriøse.

"Men det er jo ikke noget DIFO skal afgøre, det er helt op til IT- og Telestyrelsens at vurdere. De har allerede givet de tekniske specifikationer grønt lys, og nu er det altså sidste hurdle, som vi skal have klaret," siger Kim Viborg Andersen.

Rækker hånd ud

Deadline for tilkendegivelserne udløber først tirsdag den 26. august, og dotDK agter at søge opbakning fra endnu flere organisationer i mellemtiden.

Faktisk ser Kim Viborg Andersen meget gerne, at DIFO-medlemmerne henvender sig for at skrive under på idé-grundlaget.

"Der er jo ingen grund til, at DIFO-medlemmerne står i hjørnet og er mavesure over den tidligere afgørelse, og vi er i stand til at skaffe så mange tilkendegivelser. Vi byder meget gerne alle DIFO-medlemmerne velkomne i vores forening," lyder det fra Kim Viborg Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere