Artikel top billede

Phisher ryger syv år bag tremmer

Gennem fire år har en 24-årig lokket og snydt flere millioner kroner ud af amerikanske AOL-brugere. Det gav i går en dom på syv års fængsel.

Michael Dolan og fem andre har gennem fire år ved hjælp af phishing (identitetstyveri) stjålet e-mailadresser og personlige oplysninger fra flere tusinde brugere af internetudbyderen American Online (AOL).

Den ugerning førte i går til, at Dolan som den første fik en dom på syv års fængsel, hvilket er den maksimale straf, skriver IDG News Service.

Ondsindet software

Anklageren hævdede, at Dolan var hjernen bag et storstilet fupnummer, hvor der blev stjålet e-mailadresser, som derefter blev brugt til at inficere de bestjålnes pc'er med ondsindet software, som gjorde, at brugerne ikke kunne logge på AOL uden at indtaste deres kreditkortnumre, kontonumre og anden personlig information.

Fupnummeret kørte fra 2002 og helt frem til 2006.

Ofrene fik tilsendt falske e-mail lykønksningskort, som inficerede deres computere og bekendte, at det var nødvendigt at indtaste forskellige personlige informationer som eksempelvis kreditkortnumre for fortsat at få adgang til internettet via AOL.

De anklagede brugte de stjålne oplysninger til at købe spillekonsoller, bærbare computere og gavekort, lyder anklagerne.

Kuk i kasketten

Michael Doland forsvarer Pickerstein plæderede for en mildere dom med henvisning til, at hans klient lider af en "alvorlig mental sygdom," som fik ham til at træffe uholdbare beslutninger i kølvandet på faderens selvmord.

Anklageren tegnede derimod et helt andet billede af den dømte, som ifølge anklageren, vicestatsadvokat Edward Chang, havde forsøgt at bestikke sine medsammensvorne, truet med at dræbe en, som han mente var en embedsmand indblandet i sagen og derudover fået sin kæreste til at begå mened.

Dolan har tidligere indrømmet, at fupnummeret gennem årene kastede mere end to millioner kroner af sig fra mindst 250 ofre.

De næste domme i sagen ventes ifølge IDG News Service at falde i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere